Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčiuose verda kroso kovos

Sekmadienį Vilkyčių automobilių lenktynių trasoje startavo Lietuvos automobilių kroso čempionato V-asis etapas. Čia taip vyksta kroso pirmenybių lenktynės.
V-ajame Lietuvos automobilių kroso čempionato etape Vilkyčiuose varžosi apie 50 automobilių
V-ajame Lietuvos automobilių kroso čempionato etape Vilkyčiuose varžosi apie 50 automobilių / V.Valiukečiaus nuotr.

Iš viso į startą stojo 52 automobiliai. Daugiausiai jų kaunasi  „Open“ klasėje, kurioje yra mažiausiai techninių apribojimų. Šioje klasėje startuoja tiek BMW, tiek „Volvo ar net VAZ markių automobiliai. Kai kurios mašinos pasiekia net 300 AG pajėgumą, o štai VAZ markės mašinoms pakanka ir 150 AG, kad jos lėktų trasoje lyg raketos.

Jeigu „Open“ klasėje rungtyniauja 11 mašinų, tai  2000 kubinių centimetrų klasėje kovoja 9, jaunimo 7, o kitose klasėse po 6-7 ar vos 3 dalyvius. Sekmadienį sportininkams trasoje teks įveikti apie 30 ratų. Vieno rato ilgis yra 1 kilometras.

Lenktynių kaina

Tūkstantinės žiūrovų minios sekmadienį supa Vilkyčių automobilių lenktynių trasą. Čia vyksta šalies autokroso čempionato bei pirmenybių lenktynės. Nuo 1987 metų veikiančioje trasoje kasmet vyksta bent pora aukšto rango automobilių varžybų, tad Žemaitijos žiūrovai kaip maldą žino, kad liepos viduryje ir rugpjūčio viduryje reiks vykti į lenktynes.

Tarp žiūrovų populiariausios diskusijų temos tokios: kiek arklio galių turi vienas ar kitas automobilis bei kiek kainuoja dalyvauti štai tokiose lenktynėse.

Ir viena ir kita diskusija tęsiasi ilgai, mat yra nelengva suskaičiuoti arklio galias, kaip ir nelengva suskaičiuoti sportininkų biudžetus. Mat jie priklauso ir nuo sportininkų siekiamų tikslų, ir nuo technikos patikimumo, ir, žinoma, nuo sėkmės.

Pasak lenktynių organizatoriaus, daugybę metų lenktynėse važiuojančio Vilkyčių gyventojo Kazimiero Gudžiūno, minimalus lenktynininko metinis biudžetas – 10 tūkst. litų. Tiek išleidžiama važiuojant silpnesniais automobiliais 6-iuose kroso pirmenybių etapuose.

Tačiau norint važiuoti galingesniu automobiliu ir siekti čempioniškų titulų, gali prireikti ir 50 tūkst. litų. Mat kaunantis su lyderiais, dera techniką tinkamai paruošti. O vien sportinio motoro paruošimas gali kainuoti apie 10 tūkst. litų.

Krizė privertė kai kuriuos sportininkus „išeiti atostogų“ ir palaukti geresnių laikų. Jeigu šiandien  lenktynėse startuoja apie 50 automobilių, tai prieš keletą metų, į startą stodavo beveik dvigubai daugiau dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius