Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 25 /16:40

Vilniaus ralis: Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno ekipažo nesuvaldytas automobilis įskriejo į minią, žuvo žiūrovė

Trečiajame greičio ruože po nesėkmingo šuolio per trampliną iš trasos išlėkė vienas iš „nulinių“ ekipažų – Arūnas Majauskas ir Lukas Pečeliūnas su „Subaru Impreza WRX STi“.
„Subaru Impreza WRX STI“ po tragiškos avarijos
„Subaru Impreza WRX STI“ po tragiškos avarijos / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Grupelė žiūrovų buvo įsikūrusi tramplino apačioje esančio posūkio išorėje. Kaip praneša liudininkai, arti incidento vietos tuo metu nebuvo saugą prižiūrinčių darbuotojų, tačiau visi ralio gerbėjai stovėjo nepažeisdami saugos reikalavimų – už geltonos juostos.

Matydami į juos skriejantį nevaldomą automobilį žiūrovai išsilakstė į šalis. Pabėgti nespėjusi viena moteris buvo partrenkta ir dėl sunkių kūno sužalojimų žuvo vietoje.

(nuor. Audriaus Gavėno| 15min.lt)/Arūnas Majauskas ir Lukas Pečeliūnas
(nuor. Audriaus Gavėno| 15min.lt)/Arūnas Majauskas ir Lukas Pečeliūnas

„Subaru Impreza WRX STi“ ralio bolidas tęsė savo kelią ir po kontakto su žiūrovais nuskriejęs dar keletą metrų vertėsi nuo šlaito. Į trasą išvažiavo greitosios pagalbos automobilis, o lenktynės kuriam laikui buvo sustabdytos.

Žuvusi moteris buvo Ramūno Čapkausko fanų klubo prezidento žmona.

15min.lt kalbinti trasoje buvę teisėjai avarijos aplinkybių nekomentavo. Varžybų vadovas Gražvydas Smetonis kalbėdamas apie incidentą pažymėjo, kad šiuo atveju saugos automobilio ekipažas pervertino savo galimybes.

„Galbūt ir danga tapo drėgnesnė, tačiau manau, kad greitis buvo per didelis“, – komentavo jis. G. Smetonis pridūrė avarijos padarinius matęs tik nuotraukose, o su vietoje buvusiais trasos teisėjais kol kas turėjęs progos pabendrauti tik telefonu.

„Situacija tikrai labai nemaloni. Bendraujame su teisėjais, vertiname aplinkybes, o išvadas pateiksime vėliau“, – kalbėjo jis. Anot varžybų vadovo, žiūrovų vieta toje trasos atkarpoje nenumatyta. Jis atkreipė dėmesį, kad šalikelė greičio ruožo atkarpoje ganėtinai slidi, todėl nevaldomas automobilis nulėkė taip toli.

(nuotr. Dovydo Bjuliaus)/Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno su Subaru Impreza WRX STi po avarijos
(nuotr. Dovydo Bjuliaus)/Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno su „Subaru Impreza WRX STi“ po avarijos

Papildyta: Vilniaus ralio vyriausiasis gydytojas Vidmantas Eigėlis „Lietuvos ryto“ televizijai sakė, kad automobilis išlėkė iš trasos.

„Žiūrovai šiek tiek per arti trasos stovėjo. Jie buvo informuoti, pravažiuodamas apsaugos automobilis prašė visus žiūrovus trauktis į tolimesnį tašką, tačiau jie vis tiek stovėjo per arti trasos išorinio krašto. Greitoji buvo po įvykio per keturias minutes buvo privažiavusi“, – teigė jis, pridurdamas, kad medikai moteriai jau nebegalėjo padėti.

Kaip rašo savo akimis šį šiurpų incidentą stebėjusi asociacijos „Auto Sporto Fanas“ atstovė spaudai Inga Juškevičiūtė, toje greičio ruožo atkarpoje juostų nebuvo, o patys žiūrovai stabdė toliau trasa važiuojančius bolidus, kad šie neužlėktų ten pat.

„Tai, kad gesintuvus traukėme iš prieš tai minėto Lino (bičiulio kartu stebėjusio lenktynes – red. Past.) „Subaru Impreza“. Tai, kad greitąją kvietėme patys. Tai, kad po įvykio atvažiavę organizatoriai kažkodėl kalbėjo apie ten buvusias mistiškas juostas... Tai, kad paskutinysis „nulinukas“ lėkė ženkliai per greitai... Tai, kad žmogaus praradimas neatrodė svari priežastis nutraukti lenktynes, o tik panaikinti greičio ruožą... Visa tai turėtų priversti susimastyti organizatorius“, – savo nuomonę apie kraupią avariją dėsto ji.

Plačiau apie varžybų eigą galite skaityti čia:

Vilniaus ralį laimėjo Vytautas Švedas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius