Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija meldžiasi už Michaelį Schumacherį, o Prancūzija tiria nelaimės aplinkybes

Prancūzijos Albervilio prokuratūra pradėjo nelaimės, per kurią itin sunkiai susižeidė legendinis „Fomulės-1“ lenktynininkas 44 metų Michaelis Schumacheris, tyrimą. Skubiai operuotas M.Schumacheris yra paniręs į komą, jo būklė – kritinė, gydytojai neprognozuoja, ar jis gyvens.
Michaelis Schumacheris su žmona Corinna 2013-ųjų spalį
Michaelis Schumacheris su žmona Corinna 2013-ųjų spalį / „Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr.

Prokurorai pradėjo tyrimą tam, kad nustatytų nelaimės aplinkybes. Septyniskart „Fomulės-1“ čempionas sunkiai susižalojo sekmadienį prabangiame Meribelio slidinėjimo kurorte. Šliuoždamas dideliu greičiu buvęs lenktynininkas griuvo ir trenkėsi galva į akmenį. Tą akimirką sportininko gyvybę išsaugojo šalmas. Straigtasparniu pristatytas į ligoninę M.Schumacheris buvo skubiai operuotas. Šiuo metu jis gydomas Grenoblio ligoninėje.

M.Schumacherį ištikusi nelaimė sukrėtė visą pasaulį. Ypač jaudinasi jo gimtoji Vokietija, kurios kanclerė Angela Merkel pirmadienį prisijungė prie sporto įžymybių ir milijonų vokiečių, pareikšdama buvusi sukrėsta žinios.

Pasak BNS, A.Merkel pareiškė, kad „kartu su milijonais kitų vokiečių buvo labai sukrėsta“ šios liūdnos žinios.

„Mes tikimės, kartu su Michaeliu Schumacheriu ir jo šeima, kad jis pasveiks. Linkime jo žmonai, jo vaikams ir likusiems jo šeimos nariams stiprybės ir tarpusavio paramos“, – sakė kanclerės atstovas Steffenas Seibertas

M.Schumacherio sutuoktinė Corinna ir šeima padėkojo visiems už palaikymą. „Norime padėkoti medikams, kurie, kaip žinome, daro viską, kad padėtų Michaeliui“, – sakoma sutuoktinės pareiškime.

„Taip pat norime padėkoti viso pasaulio žmonėms, kurie išreiškė savo užuojautą ir perdavė savo geriausius linkėjimus pasveikti“, – nurodoma jame.

Keturis kartus „Formulės 1“ pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis, kuriam M.Schumacheris buvo jo vaikystės dievaitis, pareiškė, jog „yra šokiruotas ir tikisi, kad jis kuo greičiau pasijus geriau“. „Linkiu jo šeimai didelės stiprybės“, – sakė jis.

„Schumi, tu privalai laimėti ir šias lenktynes! Kol kas jos visų svarbiausios!“ – rašo vienas jo gerbėjų.

Kitos Vokietijos sporto žvaigždės socialiniuose tinkluose paskelbtose žinutėse Schumiu vadinamam lenktynininkui siuntė savo palinkėjimus greitai pasveikti.

„Melskimės visi už visišką ir greitą pasveikimą!!!“ – rašo teniso žvaigždė Borisas Beckeris tinkle „Twitter“. „Mintimis esu su Shumiu“, – skelbia krepšininkas Dirkas Nowotzki.

„Didžiojo kirčio“ (Grand Slam) čempione 22 kartus tapusi vokiečių tenisininkė Steffi Graf tinkle „Facebook“ parašė: „Nerimaujame dėl Michaelio Schumi ir mintimis esame su juo ir jam artimais žmonėmis. Linkime jam greitai pasveikti ir žinome, kad jo stiprybė padės įveikti šią sunkią situaciją“.

„Twitter“ tinkle atsiradusioje skiltyje #KaempfenSchumi (Kovok, Schumi!) taip pat netrūko sportininko gerbėjų žinučių.

„Schumi, tu privalai laimėti ir šias lenktynes! Kol kas jos visų svarbiausios!“ – rašoma vienoje iš jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius