-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Volvo FH“ meta iššūkį vienam greičiausių sportinių automobilių „Koenigsegg One:1“

Aštuonias tonas sveriantis „Volvo FH“ prieš vieną iš greičiausių pasaulyje automobilių „Koenigsegg One:1“. Toks yra naujojo „Volvo“ filmo „Volvo Trucks vs Koenigsegg“ scenarijus. Filme parodomas naujosios pavarų dėžės „I-Shift Dual Clutch“, pagamintos pagal sportiniuose automobiliuose naudojamą technologiją, išskirtinis bandymas.
Bandymų akimirka
Bandymų akimirka / „Volvo Trucks“ nuotr.

Naujame filme „Volvo Trucks vs Koenigsegg“ išbandoma unikali „Volvo Trucks“ pavarų dėžė „I-Shift Dual Clutch“. Filme „Volvo FH“ stoja į dvikovą su „Koenigsegg One:1“ – pirmuoju pasaulyje megaautomobiliu, turinčiu tiek arklio galių, kiek pats sveria kilogramų (1 360). Kad ir „Volvo FH“ turėtų galimybę laimėti, jėgos buvo šiek tiek išlygintos – tai reiškia, kad sunkvežimiui reikės apvažiuoti vieną ratą, o „Koenigsegg“ – du. Nepaisant to, varžybų baigtis vis tiek yra nenuspėjama. Lenktynių tikslas yra atlikti išskirtinį naujosios „Volvo“ pavarų dėžės „I-Shift Dual Clutch“ bandymą.

„I-Shift Dual Clutch“ turi dvigubą sankabą – tai yra unikalus sprendimas sunkiasvorių transporto priemonių rinkoje. Tačiau panaši technologija jau nuo seniau yra naudojama sportiniuose automobiliuose. Todėl šis iššūkis puikiai atitinka esmę“, – sako žurnalistams rengiamų „Volvo Trucks“ bandomųjų važiavimų direktorius Jeffas Birdas.

„Volvo Trucks“ nuotr./Bandymų akimirka
„Volvo Trucks“ nuotr./Bandymų akimirka

Vienas iš važiavimo ypatybių panašumų tarp „Volvo FH“ sunkvežimio su „I-Shift Dual Clutch“ ir sportinių automobilių yra sklandus pavarų perjungimas. Tai turėtų atsiskleisti dėl kalvotos vietovės ir sudėtingų posūkių gerai žinomoje lenktynių trasoje „Knutstorp“, esančioje pietinėje Švedijos dalyje.

„Gali atrodyti, kad tai nėra sunkiasvoriui sunkvežimiui būdinga aplinka, tačiau tiesa yra ta, kad dėl dvigubos sankabos „I-Shift Dual Clutch“ yra naudingiausia tada, kai reikia dažnai perjungti pavaras. Pavarų dėžėje sklandžiai perjungiamos pavaros neįtikėtinai pagerina važiavimo ypatybes“, – sako Jeffas Birdas.

„Volvo Trucks“ nuotr./Bandymų akimirka
„Volvo Trucks“ nuotr./Bandymų akimirka

Prie „Volvo FH“ vairo sėdi patyręs ir įžymus lenktynininkas Tiffas Needellas. Neatskleisdamas laimėtojo, Tiffas – anksčiau niekada nelenktyniavęs sunkvežimiu – pripažįsta, kad sunkvežimio charakteristikos padarė jam įspūdį.

„I-Shift Dual Clutch“ yra tiesiog neįtikėtina. Jos privalumai ypač pastebimi važiuojant įkalne, kai sunkvežimis nė akimirkai nepraranda traukos – jis tiesiog sklandžiai skrieja, o pavarų perjungimas net nejuntamas. Kai stabdote, žemesnės pavaros perjungiamos labai švelniai ir patogiai. Sunkvežimis tikrai turi sportinio automobilio sielą“, – sako Tiffas Needellas.

VIDEO: Vilkiko ir superautomobilio lenktynės

Europoje naujoji „Volvo Trucks“ pavarų dėžė su dviguba sankaba buvo pristatyta šių metų birželio mėnesį, ji siūloma visose rinkose, kuriose parduodamas „Volvo FH“ su „Euro 6“ D13 460, 500 ir 540 AG varikliais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius