Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku ruošiasi WRC etapui Lietuvoje

Vieni greičiausių Lietuvos ralio meistrų – Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas – intensyviai ruošiasi birželio pabaigoje Lenkijoje ir Lietuvoje vyksiančiam Pasaulio ralio čempionatui. Paskutinį birželio savaitgalį pirmą kartą istorijoje tokio lygio lenktynės vyks ir mūsų šalies keliais.
Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas / Komandos nuotr.

Lietuvą šiame pasaulio ralio čempionate atstovaus tik trys ekipažai iš 71 dalyvausiančio lenktynėse. Vytautas Švedas su Žilvinas Sakalauskas važiuos „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliu, kuris šiuo metu yra tobulinamas ir ruošiamas lenktynėms. Tuo tarpu kol kas Vytautas treniruojasi ir ruošiasi atsakingiausiam šio sezono startui su treniruotėms skirta technika.

„Jau penkis metus nedalyvavau pasaulio ralio čempionatuose, tačiau kai tik sužinojau, kad vienas iš etapų vyks ir Lietuvoje, iš karto nutariau būtinai jame dalyvauti“ – pasakoja V. Švedas.

Komandos nuotr./Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
Komandos nuotr./Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas

Vytautas yra dalyvavęs Pasaulio ralio čempionato etapuose Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje bei Lenkijoje. Paskutinį kartą Pasaulio ralio čempionato lenktynėse dalyvavo prieš penkerius metus taip pat Lenkijoje. Tada jis pasiekė puikų rezultatą – užėmė 15 vietą bendroje įskaitoje. Tai iki šiol geriausias nepriklausomoje Lietuvoje kada nors Pasaulio ralio čempionatuose pasiektas mūsų šalies sportininko rezultatas.

„Mes važiuojam parodyti sau ir pasauliui, kad Lietuva turi ne tik gerus krepšininkus“, – sako Vytautas. 

Lietuvoje vyksiantys greičio ruožai Vytautui bus pažįstami, nes jie, ar bent dalis jų, vyks tais pačiais keliais, kuriais driekėsi ir praėjusių metų rudenį vykusio Druskininkų ralio trasos. Tuo tarpu Lenkijoje, nors Vytautas ir yra nemažai lenktyniavęs šioje šalyje, trasos bus visiškai naujos. Kaip, beje, ir visiems kitiems sportininkams, mat Lenkijos ralio organizatoriai teigia, kad šiais metais parengė visiškai naujus ir nežinomus greičio ruožus.

Komandos nuotr./Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
Komandos nuotr./Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas

V. Švedas daug treniruojasi Lietuvoje – lenktynininkas nori Pasaulio ralio čempionate būti puikios sportinės formos. Būtent dėl to Vytautas šį savaitgalį dalyvaus dar ir lenktynėse Estijoje.

Vytautas Švedas šiuo metu treniruojasi ir lenktynėms ruošiasi senuoju savo automobiliu, kuriuo važiavo ankstesniais metais ir kuris padėjo jam pelnyti ne vieną pergalę.

Šį savaitgalį V. Švedas su Žilvinu Sakalausku tuo pačiu automobiliu vyks į Estiją, kur vyks šios šalies nacionalinio ralio čempionato etapas. Kartu tai bus ir Latvijos ralio čempionato etapas, o lietuvis šiais metais siekia laimėti Latvijos ralio čempiono titulą.

Kol kas iš trijų praėjusių Latvijos čempionato etapų Vytautas du kartus užėmė antrą vietą, todėl jo šansai laimėti  kaimyninės šalies čempiono titulą yra visai realūs.

VIDEO: Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas ruošiasi WRC etapui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius