-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vytautas Švedas Talsio ralyje tapo čempionų čempionu!

Gegužės 14-15 dienomis Latvijoje, Talsi mieste vyko čempionų ralis, kuriame varžėsi pajėgiausi šiaurės Europos šalių ralio meistrai. Į dvi dienas vykusį ralį atvyko didelis būrys žiūrovų, kuris laukė įnirtingos kovos bei kvapą gniaužiančių akimirkų iš greičio ruožų.
Talsio ralio akimirkos
Vytautas Švedas Talsio ralyje / Mato Valiulio nuotr.

Po pirmųjų greičio ruožų į lyderių pozicijas išsiveržė suomiai Jari Ketomaa su šturmanu Mika Stenberg pilotavę „Mitsubishi Evo X“, o jiems ant kulnų lipo Estijos atstovai Georgas Grossas bei Raigo Mōlderis vairavę „Ford Focus WRC“. Lietuvaičiai po pirmos dienos buvo netoli nuo lyderiu: Deividas Jocius bendroje įskaitoje parodė šeštąjį laiką, Vytautas Švedas – septintąjį, Dominykas Butvilas – tryliktąjį. Kitiems lietuviams sekėsi prasčiau ir jų rezultatas buvo jau trečiajame dešimtuke.

Sekmadienis visiems prognozavo puikų reginį ir kovą dėl kiekvienos sekundės dalies, nes lyderius skyrė tik 3,34 sekundės. Į greičio ruožus atvyko daugiatūkstantinės žiūrovų minios, kurios mėgavosi posūkiuose slystančiai automobiliais, bei kvapą gniaužančiais jų šuoliais.

Po devintojo greičio ruožo, pirmajame dešimtuke važiuojantys Deividas Jocius bei Vytautas Švedas išlaikė savo pozicijas ir buvo atitinkamai šeštoje bei septintoje pozicijoje. Dešimtas greičio ruožas buvo tikras išbandymas lenktynininkams bei jų technikai, nes ruožo ilgis buvo net 34 km. Šiame greičio ruože pasirodė, kas yra patys geriausi ir verti nugalėtojų titulo: greičio ruožo viduryje sustojo Suomijos atstovo Jari Ketomaa „Mitsubishi Evo X“ , greitas Latvijos lenktynininkas Janis Vorobjovs pradūrė savo priekinį ratą, Deividas Jocius patyrė avariją, Raimonds Kisiels po tramplyno nulėkė į medžius, o tuo tarpu Vytautas Švedas aplenkė Andį Neikšaną ir laimėjo N4 klasėje.

Taip pat Vytautas nugalėjo Baltijos ralio čempionate, bei Čempionų taurės įskaitoje. Kaunietis pralaimėjo tik kovą bendrojoje ralio įskaitoje, kurioje pirmąją vietą iškovojo estai Georg Gross bei Raigo Mōlder, pilotave „Ford Focus WRC“.

Kitiems lietuviams šiame ralyje sekėsi prasčiau. Ramūnas Čapkauskas bendroje įskaitoje užėmė 14 vietą, Deividas Jocius – 22-ą, Benediktas Vanagas – 24-ą.

VIDEO: Greičio linija. Talsi rally, pirma diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius