Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Winter Rally 2009“ startas – jau sausio 31-ąją dieną!

Liko mažiau nei savaitė iki automobilių sporto gerbėjų bei lenktynininkų taip ilgai laukto pirmojo Lietuvos automobilių ralio čempionato etapo starto. „Winter Rally 2009“, kuris bus vienintelis žiemiškas čempionato etapas, ketina sudrebinti ledu sukaustytus žvyrkelius, išsiraizgiusius netoli Utenos miesto. Žiemos šventė, kurios automobilis yra „Subaru“, automobilių sporto mylėtojų džiaugsmui įvyks visai greitai – jau šį šeštadienį, sausio 31 dieną.
Žiemos ralis – jau netrukus
Žiemos ralis – jau netrukus / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Papildomo įdomumo „Winter Rally 2009“ prideda ir tai, kad jis nebus eilinis ralis, įtrauktas tik į Lietuvos automobilių ralio čempionato kalendorių. „Apsimovę“ tokioms sąlygoms įprastas dygliuotas padangas, Lietuvos lenktynininkams nė neketina pasiduoti mūsų kaimynai latviai, kadangi šis etapas duos startą ir jų šalies ralio čempionatui.

Prie starto linijos susirinks ne tik pajėgiausi Lietuvos bei Latvijos ralio meistrai, tačiau sulauksime ir po vieną ekipažą iš Estijos bei Ukrainos. Tarp dalyvių matome kone visas garsiausias pavardes, kurios jau seniai tapo sinonimais automobilių sportui ir ypač – raliui.

Ralio emblema
Ralio emblema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neužleisti sunkiai iškovotų pozicijų stengsis praėjusių metu Lietuvos čempionai – Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. Latvių atsakymas į tai yra 2008 metų čempionai Aivis Egle ir Martinš Jerums. Žvelgiant giliau į startinę rikiuotę matome tiek stiprius ralio senbuvių ekipažus, tokius kaip – Rokas Lipeikis su Renatu Vaitkevičiumi, tiek ir į Pasaulinę areną žengiančius Deividą Jocių bei mūsų kaimyną – Andį Neikšaną, šiemet pasiryžusį įrodyti, kad Pabaltijo lenktynininkai yra pajėgūs kovoti ir su pripažintais ralio meistrais. Pastarasis sportininkas po dviejų savaičių nuo „Winter Rally 2009“ debiutuos Pasaulio ralio čempionate Norvegijoje, o Lietuvos etapas jam bus puikia treniruote.

Tarp lietuviškų bei latviškų ekipažų galime išskirti ir vieną mišrų, kurio vairuotojas bus latvis Janis Vorobjovs, o jam padės vienas geriausių šturmanų Lietuvoje – Audrius Šošas. Ralyje taip pat dalyvaus gerai žinomas Lietuvos lenktynininkas – Saulius Girdauskas, vairuosiantis WRC klasės automobilį, kuris bus vienintele tokio kalibro technika, kurią išvysime sausio 31-ąją.

Už žiūrovų pamėgto „VAZ“ automobilio vairo grįžta ir neabejotinas publikos favoritas – Dovilas Čiutelė, ko gero, sulauksiantis daugiausia ovacijų ir šiemet. Toje pačioje komandoje kaip ir Dovilo debiutuos septyniolikmetė Joana Survilaitė.

Nors ir turintis, palyginus, trumpas tradicijas, „Winter Rally“ jau yra spėjęs užsitarnauti geriausiai organizuojamo etapo Lietuvoje vardą. Lenktynių organizatoriai – UAB „Pitlane“ komanda ir šiemet žiūrovams pateiks nemažai naujovių.

Turbūt svarbiausia iš jų yra pasikeitusi ralio geografija. Šiais metais ralio centru tampa Utena, garsėjantis kaip itin draugiškas šiam sportui miestas, be kita ko turintis ir daugybę raliui tinkamų žvyrkelių, kuriuos mėgsta tiek sportininkai, tiek ir žiūrovai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Vouilloz
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbant apie ralio trasas, kurios yra vadinamos greičio ruožais, šalia įspūdingiausių jų vietų atsiras specialios žiūrovų zonos, kuriose tiek ralyje pirmąsyk besilankantis asmuo, tiek ir patyręs žiūrovas, priklausomai žiūrovų zonos rūšies, bus aprūpintas įvairiais patogumais. Tam, kad renginyje apsilankiusiems žmonėms būtų paprasčiau pasirinkti žiūrovų zoną, kurioje jie stebės „Winter Rally 2009“, organizatorius jas pažymėjo žvaigždutėmis: nuo vienos iki trijų. Po tris žvaigždutes turi dvi žiūrovų zonos, pažymėtos raidėmis „A“ ir „B“. Pirmoji jų yra netoli Biliakiemo, o antroji – prie pat Šeduikių gyvenvietės. Jos pasižymi tuo, kad žiūrovas čia galės: užkąsti, pasišildyti prie didelio laužo ir pasinaudoti biotualetu. Po vieną žvaigždutę turinčios žiūrovų zonos yra skirtos tiems, kurie nuspręs maistu bei karšta arbata apsirūpinti iš anksto ir tiesiog grožėtis reginiu įspūdingiausiose vietose.

„Winter Rally“ iš viso sudarys 12 greičio ruožų, kuriuose lenktynininkai pademonstruos, ką yra paruošę per „atostogas“ nuo paskutiniojo praėjusių metų etapo, siekdami čia pasirodyti kuo geriau. Greičio ruožai bus pravažiuojami iškart vienas po kito, taigi didelių laiko tarpų nesusidarys, ir žiūrovams dėl to neteks patirti keblumų. Greičio ruožų žemėlapius ir visą naudingą informaciją, susijusią su „Winter Rally 2009“ galite rasti apsilankę oficialioje svetainėje: www.winterrally.lt

T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr./Žiemos ralis
T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr./Žiemos ralis

Kova dėl brangių sekundžių vyks karuseliniu principu – tai reiškia, kad pradžioje didesniais laiko intervalais startuos pirmus startinius numerius turintys ekipažai. Pastariesiems įveikus greičio ruožą, vėliau jų lauks analogiškas antrasis, kurio metu jiems startuojant, laiko intervalai sumažės perpus, o patys ekipažai „maišysis“ – tai yra: vienas po kito kas minutę, palaikomi savo sirgalių, startuos skirtinguose dešimtukuose starto tvarkoje esantys lenktynininkai. Šis kontrastingumas, be abejo, pavers „Winter Rally 2009“ dar įdomesniu ir patrauklesniu čia susirinkusiai publikai.

Žiūrovų taip pat laukia galimybė pasigrožėti ne tik greičio ruožais skriejančiais lenktyniniais automobiliais, tačiau ir žvilgtelėti į tai, kas vyksta serviso zonoje, kur mechanikai ruošia automobilius tolimesnėms kovoms likusiai ralio dienos daliai, sportininkai aptarinėja sėkmes bei nesėkmes ir dalija interviu žurnalistams. Serviso zona bus įsikūrusi itin patogioje vietoje Utenos mieste – šalia prekybos centro „Norfa XXL“, kuri yra Basanavičiaus gatvėje.

Norintiems atvykti į serviso zoną laiku, čia reikėtų būti apie 10 valandą ryto. Po penkiolikos minučių pirmasis atvyks ralio lyderio automobilis, po kurio į serviso zoną sugužės visi lenktynėse važiuojantys ralio dalyviai.

Ralio automobiliu, kaip minėjome anksčiau, yra „Subaru“. Tokios pat markės automobilį („Subaru Impreza WRX STI N12b“), į greičio ruožus išvairuos ir pats ralio organizatorius – Benediktas Vanagas, kuriam sudėtingų bei kupinų įvairovės trasų vingius diktuodamas stenogramą primins šturmanas Ramūnas Šaučikovas.

Logo Winter Rally 2009
Logo Winter Rally 2009

Kalbant apie oro sąlygas „Winter Rally 2009“ metu – jaudintis tikrai nėra ko. Nors pastaruoju metu gamta, regis, vėl susipainiojo: ar šiuo metu yra viduržiemis, ar – vėlyvas ruduo, savaitės pabaigoje prognozuojamas atšalimas, suteiksiantis reikiamas sąlygas tokioms varžyboms – įšąlą keliuose.

Todėl raginame jus nepamiršti šiltos aprangos bei geros nuotaikos ir sausio 31-osios rytą atvykti į Utenos miestą, kuris taps tikra Pabaltijo ralio sostine!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius