Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC Argentinoje: minimalia persvara vėl nugalėjo „Hyundai“ pilotas

Savaitgalį žvyruotose Argentinos trasose vyko WRC etapas, kurio metu lyderis keitėsi ne kartą. Galiausiai 0,7 sek. persvara nuo Elfyno Evanso („Ford Fiesta“) atitrūko Thierry Neuville'as („Hyundai i20 Coupe“).
Argentinos WRC etapas
Argentinos WRC etapas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Argentinos ralyje yra įvairių žvyro ruožų: kai kurie vyksta greituose, švelniuose ir smėlėtuose slėnių keliuose, o kiti – uolėtuose kalnuose. Dėl to gali būti sunku pasirinkti automobilio sąranką ir padangas, nes kiekvieno ruožo iššūkiai unikalūs. Minkštesniuose ruožuose gali atsirasti didelių provėžų, kai jais pravažiuoja daug automobilių, o kalnuose gali pasitaikyti rūko, ledo ir nuolat kintančių oro sąlygų.

Todėl, kaip ir reikėjo tikėtis, Argentinoje buvo visko – ir lyderių avarijų, ir pradurtų padangų.

Pirmą ralio dieną Argentinoje nepavejamas buvo DMACK komandos lenktynininkas Elfynas Evansas, atsiplėšęs 50 sek.

Puikiai sekėsi ir „Toyota“ atstovui – suomis Jari-Matti Latvala ilgą laiką važiavo antras. Bet perkaitino variklį, o dar vėliau pradūrė padangą.

Nesisekė ir „Citroen“ atstovams Craigui Breenui ir Krisui Meeke‘ui, iš kurio gerbėjai tikrai daug tikėjosi. Craigui gedo pavarų dėžė, o Krisas patyrė avariją ir toliau važiavo gerokai deformuotu automobiliu. Kitą dieną vėl patyrė avariją ir pasitraukė.

VIDEO: WRC rally Argentina 2017. Meeke after crash

Galiausiai nugalėjo „Hyundai“ lenktynininkas Thierry Neuville‘as, paskutinę dieną aplenkęs pirmos dienos lyderį Elfyną Evansą, turėjusį problemų su stabdžiais. Tai – jau antroji Thierry pergalė iš eilės.

Įdomu, kad trečią vietą iškovojo estas iš „M-Sport“ – Ottas Tanakas, kuris beveik minute aplenkė komandos draugą Sebastieną Ogierą. O nuo jo 23 sek. atsiliko pirmą dieną puikiai važiavęs, bet vėliau apleistas fortūnos „Toyota“ lenktynininkas Jari-Matti Latvala.

WRC rezultatus rasite čia:

WRC com. iliustr./Argentinos WRC rezultatai
WRC com. iliustr./Argentinos WRC rezultatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius