Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC komanda iš Didžiosios Britanijos: „M-Sport“

Artėjant birželio 27 dienai, kai Lietuvoje, Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape, išvysime geriausius pasaulio sportininkus, skriejančius Druskininkų apylinkėmis, kviečiame susipažinti su kol kas trečia žengiančia „M-SPORT“ komanda iš Didžiosios Britanijos.
„M-Sport“ WRC komanda
„M-Sport“ WRC komanda / „Scanpix“ nuotr.

Pakeista komandos filosofija

2014 metų sezono startą „M-SPORT“ gali vertinti ne daugiau nei vidutiniškai. Praėjusiais metais britų komanda buvo 3-ia, šiemet kol kas taip pat užima tokią pačią poziciją. Nors komandos pasiekimai nepasikeitė, tačiau pati „M-SPORT“ pakeitė visą savo filosofiją.

„M-SPORT“ įkūrėjo Malcomo Wilsono „jaunųjų talentų“ idėja nors ir buvo labai ambicinga ir įdomi, deja, nepasiteisino. Evgeny Novikovas, Madsas Ostbergas ir Thiery Neuville‘as turėjo užkariauti pasaulį, tačiau nei vienas iš jų nepasiekė tikslo ir nebeliko komandoje. E. Novikovas po nesėkmingo sezono šiemet nebestartuoja WRC, M. Ostbergas persikėlė į „Citroen“, o T. Neuville‘as – į „Hyundai“ komandą.

„Scanpix“ nuotr./„M-Sport“ WRC komanda
„Scanpix“ nuotr./„M-Sport“ WRC komanda

Šiemet M. Wilsonas pakeitė savo taktiką ir pasirinko labiau patyrusių ir jaunų sportininkų derinį, tačiau savo ambicijų nesumažino. 

Kaip ir planuota, komandos lyderiu šį sezoną tapo iš „Citroen“ perėjęs suomis Mikko Hirvonenas (33 m.), kurio sukaupta didelė patirtis komandai leidžia išlikti trečioje pozicijoje (68 tšk.), po Argentinos ralio, nusileidžiant tik „Citroen“ (90 tšk.) ir „Volkswagen“ (187 tšk.). Pats M. Hirvonenas asmeninėje įskaitoje yra penktas su 40 taškų ir 8 taškais atsilieka nuo M. Ostbergo ir A. Mikkelseno. 

„Scanpix“ nuotr./„M-Sport“ WRC komanda
„Scanpix“ nuotr./„M-Sport“ WRC komanda

Stiprioji „M-SPORT“ komandos pusė yra ta, kad M. Hirvonenas sugrįžo prie savo mėgiamo „Ford“ automobilio vairo, su kuriuo yra patyręs sėkmingiausią karjeros etapą ir buvo didžiausias konkurentas neįveikiamam ir legendiniam Sebastienui Loebui. 

Antras komandos pilotas – jaunasis Elfynas Evansas (25 m.) iš Velso. Kol kas jis – tik ateities žvaigždė, kuri 2012 m. laimėjo WRC akademijos titulą. Po Argentinos ralio „Ford Fiesta RS“ važiuojantis britas yra aukštoje 8 pozicijoje (26 tšk.) ir vis geriau jaučiasi prie „Ford“ vairo. Daugelis ekspertų šį sportininką vertina kaip juodąjį šio sezono arkliuką.

Nors suomis M. Hirvonenas ir yra labai talentingas, tačiau po kelių nesėkmingų sezonų „Citroen“ reikia atgauti pasitikėjimą savo jėgomis, o jaunasis E. Evansas dar nėra pajėgus komandos kilstelėti ant aukštesnio laiptelio. Nuo 1997 metų Pasaulio ralio čempionate dalyvaujančiai, o 2006 m. bei 2007 m. komandinės įskaitos nugalėtojai „M-Sport“ komandai šiemet prognozuojama ne aukštesnė kaip 3 vieta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius