Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC Monte Karlo ralio žiūrovai užfiksavo Deivido Jociaus avariją

Sekmadienį pasibaigęs WRC Monte Karlo ralis sėkmingiausiai susiklostė jau tituluotam čempionui Sebastienui Ogier. Stabilų tempą demonstravęs prancūzas iškovojo pirmąją pergalę šių metų pasaulio ralio čempionate. Tuo metu lietuviui Deividui Jociui šios varžybos baigėsi gana anksti, kadangi lenktynininkas apgadino savo automobilį ir iš kovos pasitraukė trečiame greičio ruože.

Tiesa, tiek S.Ogier, tiek D.Jocius problemų turėjo tame pačiame posūkyje. Lietuvio, ralio nugalėtojo ir dar kelių ekipažų incidentus čia pavyko užfiksuoti Monte Karlo ralio žiūrovams. Nepaisant ankstyvo iškritimo iš varžybų, D.Jocius puoselėja planus Monte Karlo lenktynes įveikti kitąmet.

Mes grįšime kitais metais padaryti nepabaigtų darbų.

„Saldus Monte Karlo ralis baigėsi, bet baigėsi jis tik šiemet. Kadangi jis mums pasibaigė anksti, jau dabar drąsiai galiu pasakyti, kad mes grįšime kitais metais padaryti nepabaigtų darbų.

Žinoma, apmaudu, nes visa komanda siekė to pačio tikslo, tačiau dabar dar geriau žinome, kaip tą tikslą pasiekti. Keturis kartus pasaulio čempionu tapęs S.Ogier taip pat klydo ir trečiame greičio ruože įlėkė į tą patį griovį kaip ir mes.

Honza Fronek nuotr./Deividas Jocius
Honza Fronek nuotr./Deividas Jocius

Jam pasisekė labiau, nes su žiūrovų pagalba jis nuvažiavo toliau. Mums judėti toliau sutrukdė lūžęs priekinio rato šarnyras. Tuo metu atrodė, kad sutvarkę vos apgadintą automobilį galėsime kitą dieną tęsti lenktynes, tačiau vėliau pastebėjome, kad nuo sulenkto duslintuvo varva degalai, išsilydęs bakas.

Sportinis bakas yra iš specialios medžiagos. Jo sutvarkyti mums nepavyko, o ir supleškinti automobilio trasoje nesinorėjo. Šiemet nepasisekė, bet į mėlynąją pakrantę grįšime kitąmet“, – kalbėjo D.Jocius.

WRC Monte Carlo ralio atidarymas
WRC Monte Carlo ralio atidarymas

Sportininkas sako, kad dabar visą dėmesį su šturmanu skiria pirmam Lietuvos ralio čempionato etapui, kuris jau artėjantį savaitgalį startuos Utenos apylinkėse. „Halls Winter Rally“ varžybose Deividas Jocius ir Donatas Žvicevičius startuos jau kitu automobiliu nei varžėsi Monte Karlo ralyje.

„Neturime nė minutės atsipalaidavimui, nes už trijų dienų startuosime „Halls Winter Rally“ varžybose. Laukiam grįžtant savo serviso automobilio, vežam mūsų „Lancer EVO IX“ į Estiją reguliuoti ir testuoti ir tuomet jau pasimatysime Utenoje“, – sakė sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius