-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos ralyje – maksimalus saugumas ir gyvi įspūdžiai

Iki „Winter Rally 2009“ likus vos dviem savaitėms, varžybų organizatoriai atskleidžia iki šiol paslaptyje laikytas naujoves, o sinoptikai žada žiemiškus orus.
Žiemos ralis
Žiemos ralis / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.
Temos: 3 Žiema Ralis Utena

Jei pernai šalčio pagailėjusi žiema neleido suburti gausybės autosporto sirgalių į vieną bendrą ralio kaimelį, šiemet nenumaldomai artėjančio „Winter Rally 2009“ organizatoriai visus atvyksiančius žiūrovus žada maloniai sutikti net keliose „gyvenvietėse“. Būtent taip galima pavadinti žiūrovų zonas, būsiančias visuose šešiuose greičio ruožuose, kuriuos sportininkai įveiks po du kartus.

Akivaizdu, kad niekas kitas nepažįsta naujų žiemos ralio trasų ir nežino jų subtilybių geriau už pačius ralio organizatorius. Varžybas rengianti bendrovė „Pitlane“ ir jos vadovas, patyręs ralio meistras Benediktas Vanagas užtikrina, kad šįkart visi „Winter Rally 2009“ žiūrovai atsidurs tik pačiose geriausiose, specialiai jiems parengtose vietovėse, iš kur bus galima pamatyti daugiausiai, o sportininkai, reikia tikėtis, tas trasų atkarpas įveiks įspūdingiausiai.

Logo Winter Rally 2009
Logo Winter Rally 2009

Ne vien gražūs ir ilgai atmintyje išliksiantys skriejančių sportinių automobilių vaizdai bei profesionalių jų pilotų viražai vilios žiūrovus į jiems skirtas zonas. Organizatoriai pažada pasirūpinti ir visa būtina infrastruktūra – užkandžių prekyvietėmis, geru privažiavimu, patogiomis stovėjimo vietomis, kiekvieną šildysiančiais laužais ir lauko tualetais.

Prieš ralį pasirodysiantis „Nemokamas ralio žurnalas“ informuos žiūrovus, kokių patogumų ten jie sulauks. Taipogi visa informacija jau greitai pasirodys oficialiame varžybų interneto tinklapyje winterrally.lt. Jau dabar žinoma, kad visos žiūrovų zonos pagal savo dydį ir aptarnavimo lygį bus suskirstytos į tris grupes, pažymint jas nuo vienos iki trijų žvaigždučių. Lygiai taip, kaip vertinami viešbučiai. Trijų žvaigždučių zona ralio žiūrovams pasiūlys plačiausią privalumų sąrašą, o viena žvaigždute paženklinta teritorija tebus skirta grožėtis vaizdingais ralio reginiais.

Daugiausiai žiūrovų vietų numatyta arčiau pagrindinių kelių, sankryžų, kad sirgaliai, panorę vykti į kitą greičio ruožą, kuo greičiau ir patogiau ten nukaktų. Be to, dažnas aistruolis veikiausiai nepraleis progos atvykti ir į serviso zoną, kuri įsikurs pačioje šiųmečio žiemos ralio sostinėje – Utenoje, ties išvažiavimu link Daugpilio, greta prekybos centro „Norfa XXL“. Čia galės akį paganyti tiek visi Uteniškiai, tiek ir vikriai iš vieno greičio ruožo į kitą lakstantys ralio fanai.

Stebėti varžybas leidžiama tik specialiai pažymėtose žiūrovų zonose! Visur kitur tai draudžiama. Įvertindami, kad automobilių sportas vis dėlto yra pavojinga techninė sporto šaka, ralio organizatoriai pagrindiniu savo prioritetu įvardija dalyvių ir žiūrovų saugumą. Dėl to šįkart žiemiškose varžybose ketinama vadovautis pasaulyje jau seniai pasiteisinusia praktika.

Bilietus numatyta platinti ties įvažomis į greičio ruožus, tačiau organizatoriai suteiks galimybę įsigyti ir išankstinį ralio pasą, su kuriuo bus galima lengvuoju automobiliu patekti į žiūrovų zonas visuose greičio ruožuose. Pastarasis variantas tinkamas tiems, kurie mėgins suspėti pamatyti kuo daugiau ir norės visa tai padaryti pigiau.

Derėtų nepamiršti, kad likus dviems valandoms iki pirmo automobilio starto, trasa uždaroma. Bet koks pašalinio transporto judėjimas trasoje likus mažiau nei dviems valandoms iki starto – griežtai draudžiamas. Kadangi daugelis greičio ruožų yra labai siauri, žiūrovai į trasą bus įleidžiami tik trasos kryptimi, tai yra nuo starto.

Orų pranašautojai sausio mėnesį žiemos pabaigos dar nė iš tolo nemato. Priešingai, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos specialistai žada, kad šiemet sausį oro temperatūra bus bent vienu laipsniu žemesnė už pastarųjų metų vidurkį. Kad ir kaip kukliai tai skambėtų, žiemos ralio pasiilgusiems sportininkams ir jų pasirodymų ištroškusiems sirgaliams ir tokia žinia yra didelė paguoda.

Tai dar vienas ženklas, kad paskutinį šio mėnesio šeštadienį (sausio 31 d.) visi, kam nesvetimi automobiliai, greitis ir geros snieguotos emocijos, vieningai trauks į Utenos apylinkes stebėti vienintelio žiemos ralio – „Winter Rally 2009“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius