Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 25 /2012 11 26

Žydrūnas Savickas Druskininkuose pasiekė naują Guinnesso rekordą

Stipriausias Lietuvos žmogus Žydrūnas Savickas patraukė 20 sujungtų automobilių, kurių bendras svoris – 27 tonos 513 kilogramų ir pasiekė naują Guinnesso rekordą.
Žydrūnas Savickas pasiekė naują Guinnesso rekordą
Žydrūnas Savickas pasiekė naują Guinnesso rekordą / Organizatorių nuotr.

Stipriausias pasaulyje žmogus, net penkis kartus pasaulio galiūnų čempionas Ž.Savickas, prieš kelias dienas atvykęs į Druskininkus, džiaugėsi palankiais siekti rekordų orais, tačiau naktį į sekmadienį kurortą ėmė merkti lietus. Galiūno jis neišgąsdino, nors pirmajam bandymui Žydrūnas užsakė standžiąja vilktimi sukabinti tik 12 automobilių, kurie dar gerokai prieš rekordo šturmą buvo specialiai pasverti ir kurių bendras svoris siekė 15 586 kilogramus.

Antrajam bandymui jis paprašė prikabinti dar keturis automobilius, o bendras šios vilkstinės svoris padidėjo iki 21 357 kilogramų. Gana nesunkiai susitvarkęs ir su šia užduotimi, Žydrūnas lemiamam, trečiajam bandymui paprašė prikabinti dar keturis automobilius. Taigi, bendras 20 automobilių svoris padidėjo iki 27 513 kilogramų.

Trečiasis bandymas – rekordas pasiektas

Trečiasis bandymas galiūnui buvo sunkiausias. Tačiau susirinkusiai miniai žiūrovų skanduojant stipruolio vardą 20 automobilių vilkstinė kurorto T. Kosciuškos gatve pajudėjo į priekį dar penkis metrus – 27 513 kilogramų svorio 20 automobilių sąstatas pajudėjo!

Tai naujas ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio, „Guinnesso“ knygoje eilutę turintis rasti rekordas, pasiektas stebint miniai žiūrovų ir užfiksuotas gausybės vaizdo kamerų.

Organizatorių nuotr./Žydrūnas Savickas pasiekė Guinnesso rekordą  patempė 20 automobilių
Organizatorių nuotr./Žydrūnas Savickas pasiekė Guinnesso rekordą – patempė 20 automobilių

„Visad malonu siekti rekordų, o dar labiau, kai pastangas vainikuoja sėkmė, – iškart užfiksavęs šį pasiekimą konkurso spaudos centrui sakė Ž. Savickas. – Nors išjudinti 20 automobilių, į gatvės grindinį besirėmusių 80 ratų ir kurių bendras svoris siekė 27 513 kilogramų, buvo gerokai sunkiau, nei lygiais bėgiais patempti 130 tonų svėrusį lokomotyvą. Tai buvo sunkiausias svoris, mano kada nors pajudintas.“

Pasiekęs rekordą Ž. Savickas specialius tempimo lynus perdavė konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentui Valdui Valiukevičiui, kuris kartu visa konkurso dešimties žmonių vertinimo komisija garbingai pakėlė stipruolio mestą pirštinę ir pavilko tą patį 20 automobilių sąstatą.

Vidas Blekaitis nepakėlė tik beveik dvi tonas svečiantio „Lexus“

O priešais „Reginos“ viešbutį, kuris jau kelinti metai tampa nepakeičiama bandymų stovyklos baze, kitas šalies stipruolis Vidas Blekaitis bandė pakelti konkurse dalyvaujančius automobilius, užvarytus ant specialios, tam skirtos platformos.

Pradėjęs vienu pigiausių ir lengviausių konkurso automobiliu, 950 kilogramų sveriančiu „Volkswagen Up!“, pasirodymą jis baigė 1661 kg sveriančiu „Citroen DS 5“. V. Blekaitis bandė pakelti ir brangiausiąjį bei vieną sunkiausių konkurso automobilių – „Lexus GS 450 h“, sveriantį 1980 kilogramų, tačiau šis svoris jam jau nebepakluso.

VIDEO: Zydrunas Savickas - world record

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius