Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05 /21:46

Antradienis Dakare buvo sėkmingas: Benediktas Vanagas finišavo 31-as

Lietuviai toliau sėkmingai šturmuoja Pietų Amerikos serpantinus, dykumas ir akmeningus kalnų kelius. Antradienį visi trys lietuviški ekipažai pabaigė 190 km ilgio greičio ruožą, o greičiausias – Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas, užėmęs 31-ą vietą.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowski
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowski

Po dviejų kontrolės punktų (jų iš viso 4) B.Vanagas žengė 29-oje vietoje. Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu užėmė 43-ią vietą, o Antanas Juknevičius su Mindaugu Slapšiu – 60-ą. Pastarasis ekipažas pačioje greičio ruožo pradžioje prarado kelias minutes laiko – buvo spėjama, kad lenktynininkams teko keisti akmenuotose vietovėse prakirstą ratą, tačiau pats A.Juknevičius šią versiją paneigė. Pirmoje greičio ruožo dalyje jis specialiai sumažino tempą, nes nenorėjo rizikuoti slidžioje trasoje.

Finiše pozicijos pasikeitė. B.Vanagas nukrito dviem pozicijomis – preliminariais duomenimis, finišavo 31-as. V.Žala užėmė 45-ą vietą, o A.Juknevičius beveik sugrįžo į penkiasdešimtuką – styptelėjo iki 52-os pozicijos.

„Žvėriškos koncentracijos pareikalavęs greičio ruožas. Prieš išvažiuojant iš bivuako sužinojau, kad vakar po incidento sudegė valytuvų varikliukas. Artėjo liūtys, supratom, kad kažką turim sugalvot. Atjungę varikliuką, vienam valytuvo gale pritaisėm gumą, kitam virvutę. Tai sugalvojom neefektyvų, bet bent kažkaip veikiantį mechanizmą vairuotojui. Šturmanas liko važiuoti nematydamas trasos“, – apie nuotykius, prasidėjusius dar nestartavus greičio ruože, pasakojo B.Vanagas.

VIDEO: Benedikto Vanago automobilio „valytuvas“ trečiame Dakaro greičio ruože

Jis teigė, kad keliai – pažliugę ir greiti kalnų serpantinai, kuriuose pastoviai keisdavosi danga. Vienose trasos dalyse pliaupė lietus, kitose – buvo sausa.

„Vien trasoj atlikom bent 15 ar 20 lenkimų. Negalėjom pademonstruoti viso savo greičio, bet bent pasigerinom rytojaus starto poziciją“, – kalbėjo lenktynininkas.

VIDEO: V. Žala: „Greičio ruožas - pusė velnio“

Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu džiaugėsi šios dienos rezultatais, tačiau neslėpė – šis greičio ruožas itin permainingas, o darbo čia itin daug vairuotojui.

„Šiandien gavom nuo tropinių liūčių iki sausros, dulkės, lietus, tai slidu, tai akmenys, vietomis labai pavojingas ir įdomus ruožas, vietomis – tiesu, kur greitai važiuoti negalime, bet šiaip pusė velnio“, – mintis po greičio ruožo bėrė V.Žala.

A.Juknevičius teigė tausojęs techniką ir nevažiavęs pilnu tempu – dar tik antra Dakaro diena, prieš akis laukia daug išbandymų.

„Šiandien mūsų strategija buvo paprasta – važiuoti atsakingai ir saugiai. Artėja maratoninis greičio ruožas, kurio metu ar net iki jo prisidarius problemų ant plauko gali pakibti visas Dakaras. Gal kiek per lėtai pradėjome, tačiau pabaigoje atsigriebėme. Viso greičio ruožo metu kontroliavome situaciją ir matydami, jog esame per atsargūs, šiek tiek paspaudėme. Su tokiu automobiliu reguliuoti tempą vieni niekai, o svarbiausią etapo tikslą – išsaugoti sveikutėlį automobilį – įgyvendinome su kaupu“, – džiaugėsi Antanas Juknevičius.

 

 

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://lt.dakar.rally-video.eu/times/embed?type=cars&tracking=333,366,390&top=10&stage=4

Automobiliai

Sebastienas Loebas yra WRC legenda, bet pirmieji jo žingsniai Dakare rodo, kad prancūzas ketina įsirašyti savo vardą ir į šio maratono istoriją. Ne kaip dalyvio, o nugalėtojo. Kaip ir pirmadienį, taip ir antradienį S.Loebas nepaliko vilčių konkurentams – 190 km ilgio greičio ruožą jis įveikė per 2 val. 9 min. 39 sek. ir daugiau nei minute aplenkė ispaną Carlosą Sainzą. Pastarasis dviem sekundėmis buvo greitesnis už dukart Dakare nugalėjusį katarietį Nassetą al-Attiyah, o ketvirtas liko Ginielis de Villiersas.

Automobilių įskaitoje po trijų etapų lyderio pozicijoje dar labiau įsitvirtino S.Loebas, o antroje vietoje, preliminariais duomenimis, išliko G.de Villiersas.

Motociklai

Motociklų įskaitoje greičiausias buvo Joanas Barreda Bortas, trasoje užtrukęs 2 val. 30 min. 37 sek. Tai jau keturioliktoji jo pergalė Dakaro greičio ruože. Jos pakako, kad 2014-ųjų motociklų įskaitos nugalėtojas pakiltų į pirmąją vietą bendroje įskaitoje.

Antroje bendros įskaitos vietoje po 3 etapų išsilaikė slovakas Stefanas Svitko, o argentinietis Kevinas Benavidesas pakilo į trečiąją.

Keturračiai

Čia vyko itin atkakli kova: etape nugalėjęs Brianas Baragwanathas vos keturiomis sekundėmis aplenkė Ignacio Casale, o pirmaujančio pozicija keitėsi ne kartą. Trečias likęs Marcelo Medeirosas atsiliko daugiau nei dvejomis minutėmis nuo abiejų lyderių.

Keturračių vairuotojų įskaitoje Dakare po trijų etapų pirmauja I.Casale iš Čilės. Jis trasoje yra sugaišęs 7 val. ir 40 sek. B.Baragwanathas iš PAR atsilieka beveik 4 minutes, o brazilas M.Medeirosas – 7.

Sunkvežimiai

Sunkvežimių lenktynės buvo sustabdytos, o vėliau – vėl pratęstos. Dėl pastovaus lietaus kai kurios trasos dalys yra paplautos ir po pirmųjų sunkvežimių tapo nepravažiuojamos likusiems. Dėl to sunkvežimių lenktynės buvo sustabdytos jiems kirtus antro kontrolės punkto (iš keturių) ribą ir pratęstos likus kelioms dešimtims kilometrų iki finišo.

Čia greičiausias buvo Martinas Kolomy iš Čekijos, vairuojantis „Tatra“. Antrą vietą užėmė Hansas Stacey, trečias liko Federico Villagra.

Tai ne itin pakoregavo bendrą sunkvežimių įskaitą po trijų etapų: lyderiu išliko H.Stacey, antroje vietoje – F.Villagra, o etape nugalėjęs čekas užima šeštą vietą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius