Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas: žmogiška klaida kainavo labai daug

Devintoji Dakaro lenktynių diena prasidėjo trečiojoje Pietų Amerikos valstybėje – Čilėje. Varžybų dalyviams teko įveikti 433 kilometrų greičio ruožuose, iš kurių net pusantro šimto kilometrų sudarė kopos ir smėlynai. Šio greičio ruožo neįveikė du ekipažai, važiuojantys automobilių įskaitoje, o lietuviai, nors ir susidūrė su sunkumais trasoje, tęsia lenktynes.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Gedmanto Kropio nuotr.

Pasak Benedikto Vanago šturmano baltarusio Andrejaus Rudnickio, lenktynių dieną sekėsi viskas puikiai iki 350 kilometro greičio ruože.

„Sekėsi vytis varžovus, navigacinėje zonoje aplenkėme du ar tris sunkvežimius. Išvengėme organizatoriaus nepažymėtų „spąstų“. Iš mūsų pusės turėjome daug lenkimų ir gerą greitį, tačiau prieš smėlynus pradūrėme padangą – šiandien buvo daug aštrių akmenų. Stebiuosi, kad prakirto tik vieną ratą. Rato keitimas užtruko labai ilgai, nes sugedo viena hidraulinė atrama – ji užstrigo. Teko imtis priemonių jai išmontuoti, kad netrukdytų važiuoti. Iš esmės viską čia ir praradome, ką sugebėjome atkovoti. Šiaip ar taip mes finiše, lenktynės tęsiasi ir viskas yra gerai“, – kalbėjo „General Financing – Autopaslauga“ ekipažo šturmanas Andrejus Rudnickis, nestokodamas optimizmo.

Padarius klaidą, visas puikus darbas nuėjo šuniui ant uodegos

Tačiau lenktynininkas Benediktas Vanagas, grįžęs į bivuaką po greičio ruožo, neslėpė apmaudo. Jo teigimu, padaryta žmogiška klaida ekipažui kainavo prastą šios dienos poziciją, kurią ekipažas lenktynių pradžioje buvo atsikovojęs.

„Iš tiesų, po vakar dienos mieguisto važiavimo turėjome gana prastą starto poziciją. Patekome į tokią dėžutę tarp dviejų sunkvežimių. Tai buvo pakankamai greiti sunkvežimiai, o greičio ruožo metu jie vienas kitam trukdė, todėl važiavo lėčiau. Bet per tris ketvirtadalius greičio ruožo, t.y. 70 procentų trasos, mes dirbome, mokėmės kantrybės, laukėme, kol nusės dulkės, strategiškai dėliojomės, kaip galima aplenkti sunkvežimius ir kitus automobilius. Ir iš tiesų padarėme pakankamai neblogą rezultatą – absoliučioje įskaitoje buvome pakilę į 25 poziciją. Tačiau padarę klaidą – iki galo nesudėję domkrato jį užlenkėme ir visas puikus darbas nuėjo šuniui ant uodegos. Žinoma, džiaugiamės, kad esame bivuake, bet panašu, kad liksime be vienos hidraulinės kojos, kurį taip reikalinga būsimuose smėlynų greičio ruožuose“, – pasakojo Benediktas Vanagas.

Trečiadienį lietuvių bei visų kitų dalyvių lauks dešimtoji Dakaro diena. Pasak B.Vanago, nors aprašyme trasa neatrodo pavojinga, tačiau Dakare nieko nebūna paprasta. Dalyviams teks važiuoti du greičio ruožus, kurių bendras kilometražas – 501 kilometras. Pirmieji automobiliai startuos 14:18 val., Benediktas Vanagas ir Andrejas Rudnickis važiuos iš 49-osios pozicijos 15:23 val., o Antanui Juknevičiui ir Vytautui Obolevičiui –iš 70-osios vietos 15:39 val. Lietuvos laiku.

VIDEO: B.Vanago komentaras po devinto greičio ruožo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius