-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro laimėtojas iš Lenkijos Rafalas Sonikas savo keturratį dovanoja labdarai

Dakaro lenktynės Pietų Amerikoje 2015 metais laimėjęs lenkas Rafalas Sonikas savo keturratį dovanoja didžiajai labdaros akcijai, kuri kasmet po Naujųjų vyksta Lenkijoje. Su šiuo keturračiu R.Sonikas važiavo Dakare 2009 metais, kai užėmė trečią vietą, ir, kaip teigė TVN24 ryto laidoje, tai vienas vertingiausių jo turimų daiktų.
Sebastianas Rozwadowskis, Rafalas Sonikas ir Benediktas Vanagas
Sebastianas Rozwadowskis, Rafalas Sonikas ir Benediktas Vanagas / Jurgos Anusauskienės nuotr.

Labdaros akcija, vadinama Didžiuoju šventiniu paramos orkestru, Lenkijoje vyks sausio 15 dieną. Šįkart jos tikslas – surinkti lėšų vaikų gydymui bendrosios pediatrijos skyriuose ir tinkamai senjorų medicininei priežiūrai. Kitų metų akcija bus jau 25-oji. Per 24 metus ligoninėms suteikta daugiau nei 720 mln. zlotų (162 tūkst. eurų) paramos.

„Kadangi tai jau 25-oji labdaros akcija, nutariau perduoti šiai progai ką nors ypatingo, – sakė R.Sonikas. – Tai bus keturratis, kuriuo įveikiau Dakarą 2009 metais.“

Dakaro nugalėtojas teigia labai susigyvenęs su savo transporto priemone. Dakare keturratis gerokai susidėvėjo, vis dėlto jo savininkui tebėra labai vertingas. „Tai buvo mano žirgas lenktynėse. Tuomet buvome tikra mašinos ir žmogaus komanda. Patikėkite, kai nuvažiavau nuo Atlanto iki Ramiojo vandenyno, glosčiau jį labai jausmingai. Kiekvieną dieną jis buvo man vis svarbesnis. Nes jeigu nebūčiau pasiekęs finišo, mano gyvenimo istorija klostytųsi visiškai kitaip. Tai buvo didžiausias man tekęs sportinis išbandymas. Todėl tai labai ypatingas dalykas. Net negaliu palyginti su aukso medaliu, kurį po metų laimėjau Pasaulio taurėje“, – pasakojo TVN24 laidoje R.Sonikas.

Santykį su keturračiu jis palygino bendravimu su gyvu asmeniu – labai rūpinosi transporto priemone, todėl ji dabar tokia vertinga jam.

Tam žmogui, kuris įsigis keturratį, R.Sonikas pažadėjo ir specialią dovaną: „Priminsiu, kad prieš kelis metus viename labdaros renginyje gavome 70 tūkst. zlotų (15,75 tūkst. eurų) už keturračio vairavimo pamokas. Tad ir šįkart kažką panašaus galiu pažadėti. Jeigu pasiūlyta kaina bus įspūdinga ir dėl to surinksime akcijai daugiau pinigų, noriai apmokysiu naująjį keturračio savininką.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafalas Sonikas laimėjo 2015 metų Dakarą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafalas Sonikas laimėjo 2015 metų Dakarą

Iš karto po Naujųjų startuosiančiame Dakare R.Sonikas vėl dalyvaus. Kaip teigė TVP, mintimis jis jau yra ten. „Su kiekvienais metais lenktynės vis sunkesnės. Šįkart daug dienų važiuosime dideliame aukštyje, kur mažai deguonies“, – sakė R.Sonikas. Dakaro trasos ilgis siekia daugiau nei 8 tūkst. km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius