Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Dakaro ralio komandos sunkvežimio ir dviejų taksi avariją žuvo du žmonės

Penktoji Dakaro ralio diena, trečiadienis, buvo sėkminga lietuviams – tiek Gintautas Igaris, tiek Benediktas Vanagas su Sauliumi Jurgelėnu sėkmingai finišavo ir pagerino savo pozicijas. Tačiau Dakaro ralio organizatoriams ši diena neįsimins kaip gera.
„Race2Recovery“ komanda
„Race2Recovery“ komanda / Komandos nuotr.

Pusę dešimtos vakaro, dalyviams važiuojant į Čilėje esantį šeštojo greičio ruožo dalyvių parką, „Race2Recovery“ komandos pagalbinis sunkvežimis, likus dešimčiai kilometrų iki Peru–Čilės sienos, susidūrė su dviem vietos taksi automobiliais. Vieno taksi vairuotojas ir kartu su juo važiavęs keleivis žuvo.

Be dviejų žuvusių, nukentėjo dar penki žmonės, iš kurių trys sunkvežimyje buvę Didžiosios Britanijos komandos „Race2Recovery“ nariai. Komandos atstovas spaudai teigė, kad įvyko sunkvežimio ir taksi kaktomuša, o trečiasis incidento dalyvis per vėlai pastebėjo avariją ir nesėkmingai bandė jos išvengti bei kelis kartus vertėsi.

Visi septyni nukentėję buvo nedelsiant nugabenti į Peru miesto Taknos ligoninę, o vėliau nuskraidinti į šalies sostinės Limos gydymo įstaigą. Daug detalių apie sužeidimus neatskleidžiama – gydytojai tik prasitarė, kad sužeistųjų gyvybei pavojus negresia. 

Kas kaltas dėl šio incidento, taip pat nėra žinoma. Įvykį aiškinasi vietos policija.

„Race2Recovery“ komandą sudaro britai, nukentėję įvairiose karinėse misijose. Jų tikslas – būti pirmai iš neįgaliųjų sudarytai komandai, kuri finišuoja Dakaro ralyje. Maratoną jie pradėjo važiuodami keturiais „Wildcat“ visureigiais, iš kurių šeštame greičio ruože ketvirtadienį startavo du.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius