Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puikiai startavusį Benediktą Vanagą penktajame Dakaro etape užklupo nesėkmės

Dvi dienas iš eilės puikiai važiavusiam Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažui penktas Dakaro etapas prasidėjo nesėkme. Dėl nežinomos priežasties jau pirmame įskaitiniame punkte B.Vanagas prarado beveik valandą laiko.
Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas Dakare
Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas Dakare / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Startavęs iš 26 pozicijos, B.Vanagas su „OSCar“ automobiliu po pirmo įskaitinio punkto (viso jų – 11) buvo tik 67. Jį aplenkė ir iš 65 pozicijos startavęs kitas ekipažas iš Lietuvos – Antanas Juknevičius su Vytautu Obolevičiumi. Jie po pirmo įskaitinio punkto buvo 64-i.

Su problemomis susidūrė ir kito „OSCar“ automobilio vairuotojas – Antonas Grigorovas iš Rusijos. Jis pirmuose šio etapo kilometruose taip pat prarado beveik valandą laiko ir pirmą įskaitinį punktą pasiekė 75 vietoje, nors startavo 46-as.

Ketvirtadienį Dakaro dalyviams teks įveikti 912 kilometrų, iš kurių 527 kilometrus sudarys du greičio ruožai. Organizatoriai prognozavo, kad ketvirtadienis bus viena karščiausių dienų 2014-ųjų Dakaro maratone.

Ketvirtadienio Dakaro etape, po penkių įskaitinių punktų, pirmauja Nani Roma – jis pusę trasos įveikė per 2 val. 53 min. 43 sek.

Po ketvirto etapo automobiliai buvo stipriai apgadinti

„Visos apsaugos yra smarkiai sulankstytos. Matosi transmisijos gumų pažeidimai, pramuštų bakelių, sulankstytų rėmų. Dabar pradėjome viską analizuoti, bet tai, ką matome, nežada nieko gero. Reikės daug ką pakeisti“, – po trečiadienio etapo sakė B.Vanago komandos mechanikas Domas Zinkevičius.

Pirmąsias dvi Dakaro ralio dienas B.Vanago „OSCar“ turėjo problemų su degalų tiekimo sistema. Nepakankamai aušinamas degalų bakas priversdavo užvirti benziną ir tuomet degalų siurbliams nepakakdavo slėgio, kad įsiurbtų benziną. Šią problemą pirmadienio vakarą komandos mechanikai išsprendė padarę papildomą aušinimą bakui ir antradienį bei trečiadienį „OSCar“ lėkė be problemų.

Trečiadienis buvo sunki diena ir A.Juknevičiaus ekipažui. Jo „Toyota FJ Cruiser“ buvo įstrigęs smėlyje, kartą teko keisti pramuštą padangą, o visos dienos metu kelis kartus teko stoti ir valyti oro filtrą – mechanikai pamiršo jį pakeisti po antradienio etapo.

A.Juknevičiaus komandos mechanikai praėjusią naktį dar ieškojo amortizatorių „Toyota“ automobiliui. Dėl konstrukcinių blogybių šie po trečiadienio tapo nebenaudojami, tačiau mechanikams nepavyko surasti tokių pat.

Naktį suradę panašius amortizatorius, mechanikai perdarė jų laikiklius automobilyje ir amortizatorius pakeitė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius