Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 14

Lietuviai ruošiasi prisidėti prie Šiaurės Europos „Time Attack“ čempionato organizatorių

Geriausia Baltijos šalyse „auto24ring” lenktynių trasa Pernu mieste Estijoje ateinantį savaitgalį taps Baltijos ir Skandinavijos šalių „Time attack” lenktynių asamblėja dalyviams ir šio tipo lenktynių organizatoriams. Lietuvą šio susitikimo metu atstovaus „Autoplius Fast Lap” varžybų organizatoriai.
„Time Attack“ varžybos
„Time Attack“ varžybos / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Tikslas – populiarinti „Time Attack”

Šio susitikimo iniciatorius, „auto24ring” lenktynių trasos pardavimų ir marketingo vadovas Markus Trei, į modernią Pernu trasą sukvietė atstovus iš Estijos, Latvijos, Suomius, Švedus ir Lietuvius.

„Šiuo renginiu siekiame sudominti Estijos žiniasklaidą ir su jų pagalba plačią visuomenę apie „Time attack” lenktynes. Džiaugiamės, kad pas mus atvyksta didžiausių „Time attack” lenktynių organizatoriai ir greičiausi lenktynininkai iš Lietuvos, Latvijos, Suomijos ir Švedijos.”, – sako M.Trei.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Time Attack varžybos
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Time Attack“ varžybos

Šiaurės Europos čempionato užuomazgos

Lenktynininkai čia susitiks palenktyniauti, „pasimatuoti” greičiu su kaimynais. O tuo tarpu organizatoriai susitinka užbaigti diskusijos dėl 2013-ųjų metų tarptautinio „Time Attack” čempionato, kuris suvienys Šiaurės Europos lenktynininkus.

„Pagrindinis planavimo etapas jau atliktas – esame susitarę dėl naujo tarptautinio čempionato vykdymo. Yra žinomos konkrečios lenktynių datos ir vietos. Beliko klausimas ar prisijungia Švedija. Nusimato ne eilinis 2014 metų sezonas“, – planus dėsto vienas „Autoplius Fast Lap“ organizatorių Giedrius Čenkus. 

Estijoje „Time attack“ lenktynes nuo kitų metų pradės organizuoti pati „auto24ring” trasos administracija. Iš Suomijos pusės – „Radalle.com Time Attack“ lenktynių organizatoriai, tokio tipo lenktynes vykdantys jau 7 metus. 

„Autoplius Fast Lap” organizatoriai ir lenktynininkai svečiuose pas suomius yra lankęsi du kartus: vieną kartą pažintiniams tikslams, antrą – Suomijos „Ahvenisto“ trasoje vyko neįskaitinis „Autoplius Fast Lap“ etapas. Jo metu latvis Marekas Matvejevas su „Lotus Exige“ laimėjo „Competition“ klasės įskaitą. Latvio „Ahvenisto“ trasos rato laikas „Competition“ klasėje nepagerintas iki šiol. 

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Time Attack varžybos
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Time Attack“ varžybos

„Time attack” žaliems

Pasaulyje labai populiarus „Time attack” lenktynių formatas ir Baltijos bei Skandinavijos šalyse tampa vis populiaresnis. „Autoplius Fast Lap” komanda „Time attack“ lenktynes organizuoja jau penktus metus. Šių metų sezonas buvo itin sėkmingas – lenktynėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje netrūko dalyvių ir intrigos.

Trumpai, kas yra „Time attack” lengviausia apibūdinti per F-1 kvalifikacijos prizmę. Pagrindinė užduotis – greičiausias trasos rato laikas. Lenktynininkai turi kelias sesijas, per kurias kvalifikuojasi į finalą. Finalo metu, vadinamųjų „Super lap” važiavimų metu, lenktynininkams skiriamas tik vienas įskaitinis ratas rezultatui parodyti. 

„Time attack” lenktynių populiarumą lemia neribojamas automobilių parkas – čia lenktynininkai dalyvauja ir su paprastais gatvei tinkamais automobiliais, ir su smarkiai modifikuotais, galingais tik lenktynių trasai skirtais bolidais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius