-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 29

Per penkias dienas finalinam „Autoplius Fast Lap“ lenktynių etapui užsiregistravo daugiau nei šimtas lenktynininkų

„Autoplius Fast Lap” varžybų organizatoriai praneša lenktynininkams, kad paskutiniam šių metų etapui, kuris vyks rugsėjo 7 d. Kačerginės „Nemuno žiede”, laisvų vietų nebėra – maksimalus dalyvių kiekis pasiektas per penkias internetinės registracijos dienas.
„Autoplius Fast Lap” lenktynės
„Autoplius Fast Lap” lenktynės / (Algirdo Venskaus nuotr.)

Lenktynininkai lenktyniauja

„Lenktynininkai yra ištroškę lenktynių, tokios išvados peršasi. Taip pat, jie nenori lenktyniauti bet kur – mūsų varžybose pastoviai mušami užsiregistravusių lenktynininkų ir žiūrovų kiekio rekordai.”, – sako vienas „Autoplius Fast Lap” varžybų organizatorių Giedrius Čenkus.

Lenktynininkams registruotis į „Autoplius Fast Lap” organizuojamas „Time Attack“ varžybas ar „Race” galima tik internetu. Dėka paprasto ir patogaus sprendimo, pirmas trečdalis vietų lenktynėse užsipildė per vieną dieną, o maksimalus dalyvių kiekis pasiektas greičiau nei per savaitę – registracija startavo pirmadienį, finišavo penktadienį.

„Time Attack” – 80 dalyvių

Populiariausioje šių varžybų dalyje – greito rato „Time Attack” lenktynėse – pasirodys maksimalus 80 dalyvių skaičius. Automobilių be saugos lankų „Street” grupės lenktynininkai šeštadienio lenktynėse važiuos saugesne, stabdymo zonomis sulėtinta trasos konfigūracija. Tuo tarpu „Pro” klasės lenktynininkai čia „spaus iki dugno” ir sieks naujų rekordų.

Į šias lenktynes užsiregistravo visi greičiausi „Autoplius Fast Lap” lenktynininkai – Jonas Poškus su 656 AG „Mitsubishi Lancer Evo VIII”, latvis Mareksas Matvejevsas su lengva kaip pūkas „Lotus Exige”, abu ne broliai Bilinskai – Vytas su „Evo VIII” ir Gediminas su BMW e30. Įžengti į aikštelę žada ir šių metų sezoną po etapo Estijoje žadėjęs Andrius Firantas su technologiniu kūriniu „Honda S2000”.

„Būsiu atviras, atėjo tėtis ir liepė susirinkt mašiną lenktynėms.”, – pasakoja vienas greičiausių „Autoplius Fast Lap” lenktynininkų kaunietis Andrius Firantas.

Žiūrovų džiaugsmui, lenktynėms ruošiasi ir dvi „užsieninių” etapų žvaigždės – Tomas Sveikauskas, kurio „Toyota Supra” laimėjo lenktynes Bikerniekuose, ir Panevėžio pasididžiavimas Gytis Vaitulionis su „Subaru Impreza STi”.

Kova bus tikrai aštri – tai paskutinis sezono etapas, kuris lems 2013-ųjų sezono nugalėtojus. Pretendentų – visas debesis.

„Race” – 35 dalyviai

Trisdešimt penki. Tiek automobilių vienu metu startuos „Autoplius Fast Lap” lenktynėse. Vyks du „Race” važiavimai. Pirmame dalyviai startuos pagal kvalifikacijoje pasiektus rato įveikimo laikus. Antrose „Race” lenktynėse dalyviai startuos pagal pirmų lenktynių rezultatus, tik pirmasis dešimtukas versis aukštyn kojom – pirmas finišavęs startuos dešimtas, antras kirtęs finišo liniją devintas ir t.t.

Prisiminus kitas šio sezono lenktynes, dešimtuko vertimas antroms lenktynėms suteikia daug intrigos pirmuose varžybų ratuose. Na, Vyto Bilinsko atveju ta intriga netrunka nė rato – Bikerniekuose antrose lenktynėse jis startavo devintas, o pirmame posūkyje jau važiavo pirmas.

Greičiausia paroda

„Autoplius Fast Lap” – daugiau nei lenktynės. Lenktynių trasoje visą dieną vyksta „vakarėlis” su DJ kuriama muzika, renginio vedėjų komentarais ir daugiau nei šimtu automobilių aikštelėje, apie kuriuos šurmuliuoja tūkstančiai žiūrovų. Tradiciškai, į „Autoplius Fast Lap” susirenka gražiausi gatvės automobiliai – japoniški iš „Jdm.lt” klubo, vokiški iš „VAG” ar eilė gražių pirmos kartos „Golf” iš „Mk1“ bendruomenės.

Bet šį kartą jie visi ne tik stovės gražiai išrikiuoti, bet ir iškiš nosį į lenktynių trasą! Žiūrovams tai turėtų patikti – lenktynių trasoje išvysti tokius gražius automobilius kiekvieną dieną nepavyks.

Gera diena

Reziumuokime. Rugsėjo 7 d., Kačerginės „Nemuno žiedas”. 70 „Time Attack” sesijų dalyvių, 35 automobiliai dvejose „Race” lenktynėse, dešimtys puikių, numylėtų ir išglostytų automobilių „Show off” parodoje. Ir tai dar ne viskas. Jau greitai bus paskelbtas dar tuzino ypač greitų ir galingų automobilių sąrašas, kuriuos išvysime tarpe tarp lenktynių.




 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius