-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotopolicija. „Tiuninguoto“ „VW Golf“ vairuotojo elgesį komentavo net susisiekimo ministras E.Masiulis (nuotraukos)

15min.lt rubrikoje „Fotopolicija“ jau rašėme apie Vilniuje, Šeškinėje, netvarkingai pastatytą automobilį „VW Golf“.
Automobilis VW, paliktas važiuojamojoje dalyje
Automobilis VW, paliktas važiuojamojoje dalyje / 15min.lt nuotr.

Speciali rubrika FOTOPOLICIJA.

Po šios publikacijos skaitytojas, neparašęs savo vardo, tačiau prisistatęs kaip automobilio savininkas, redakcijai parašė piktą laišką. Jame klausia, kokius KET (Kelių eismo taisyklių) punktus pažeidžia.

Skaitytojo interesas 15min.lt – šventas dalykas. Jei žmogus nesuprato, pažvelgęs į savo automobilį iš šalies, žurnalisto pareiga yra jam padėti. Tiesa, iš pradžių pasiūlėme vairuotojui pasiskaityti KET ir pačiam išsiaiškinti, kokius punktus pažeidžia. Nesulaukę patvirtinimo, kad VW vairuotojas rado atsakymą, pirmiausia kreipėmės į kompetentingus eismo priežiūros pareigūnus.

Automobilis galėjo būti nutemptas

Vilniaus apsk. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas portalui 15min.lt taip pakomentavo situaciją: „Automobilio „Golf“ vairuotojas pažeidžia šiuos Kelių eismo taisyklių punktus:

146 (Sustoti ir stovėti transporto priemonėms leidžiama dešinėje kelio pusėje, kuo dešiniau kelkraštyje, o jeigu jo nėra – važiuojamosios dalies pakraštyje) – LR ATPK 124¹ str. 6 d. numato 20–40 litų baudą arba įspėjimą.

151 (Statyti transporto priemonę kampu į važiuojamosios dalies kraštą galima tik ten, kur tai leidžia stovėjimo būdą nurodantys ženklai ir (arba) važiuojamosios dalies ženklinimas) – LR ATPK 124¹ str. 6 d. numato 20–40 litų baudą arba įspėjimą.

155.8 (sustoti ir stovėti draudžiama: sankryžoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos) – LR ATPK 124¹ str. 6 d. numato 20–40 litų baudą arba įspėjimą.

155.10 (ten, kur sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus ar kelio ženklus arba kliudytų kitų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui) – LR ATPK 124¹ str. 4 d. numato 40–80 litų baudą.Jei apie tokį automobilį laiku būtų informuota policija, šis automobilis iškart būtų priverstinai nuvežtas...

Jei apie tokį automobilį laiku būtų informuota policija, šis automobilis, vadovaujantis LR ATPK 269 str. 7 d., iškart būtų priverstinai nuvežtas.“

Ministro komentaras

Susiekimo ministras Eligijus Masiulis, viešėdamas „15min“ redakcijoje, susipažino ir su „Fotopolicijos“ veikla. Jis taip pat pakomentavo ir „tiuninguoto“ „VW Golf“ situaciją: „Aišku, tai yra KET pažeidimas. Neišlaikytas 5 metrų atstumas iki sankryžos. Turi būti išlaikytas matomumas nuo sankryžos, o šiuo atveju šis reikalavimas pažeistas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius