-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Fotopolicija. Kelių erelių gretas papildė ir Alanas Chošnau (video)

Eismo taisykles pažeidęs įžymus vairuotojas stovėjimo visureigiu ant dviračių tako nesureikšmina: „Na, ir kas?!“
Žvaigždės visureigis pažeidimo vietoje sostinės Gedimino prospekte.
Žvaigždės visureigis pažeidimo vietoje sostinės Gedimino prospekte. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienio popietę žinomas dainininkas 35 metų Alanas Chošnau pačiame Vilniaus centre nenuslėpė, kad turi kelių erelio kraujo.A.Chošnau įjungė visureigio avarinę signalizaciją, neva jo automobilis yra sugedęs.

Visureigį vairuojanti žvaigždė pažeidė taisykles pagrindinėje sostinės gatvėje – Gedimino prospekte. Beje, netoli tos vietos yra Alano namai, todėl eismo sąlygos šioje prospekto vietoje vilniečiui negalėjo būti nežinomos.

Trigubas pažeidimas

A.Chošnau vairuojamas baltas visureigis tamsintais langais BMW X5 (2004 metų laidos) stabtelėjo važiuojamojoje dalyje priešais „Swedbank“ filialą. Garsusis vairuotojas išlipo iš automobilio ir šmurkštelėjo vidun.

A.Chošnau chuliganizmas šiuo atveju susidėjo iš trijų susijusių pažeidimų. Pirmiausia vairuotojas sustojo kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje. Antra, stovintis visureigis užtvėrė dviračių taką.Trečia, A.Chošnau įjungė visureigio avarinę signalizaciją, neva jo automobilis yra sugedęs. Tuo tarpu KET griežtai reglamentuoja šio signalo naudojimą ir netgi žvaigždėms nenumato galimybės tokiu būdu gudrauti.

Iš banko išėjęs vairuotojas papriekaištavo, kad yra fotografuojamas. Patikslinimas, jog jis yra filmuojamas, A.Chošnau, regis, nepaguodė.

Žvaigždė esą nesuprato, kodėl šioje vietoje sulaukė dėmesio. Išgirdęs apie dviračio taką, ant kurio stovėti automobiliams draudžiama, A.Chošnau neslėpė arogancijos: „Na, ir kas?!“

Kitus kritikuoja, o pats pažeidžia

Beje, prieš pustrečių metų A.Chošnau davė interviu apie vairavimą žurnalui „Keturi ratai“.

Paprašytas įvertinti lietuvių vairavimo kultūrą, dainininkas tąsyk kalbėjo taip: „Galėčiau pažymėti, kad mes labai nekultūringai vairuojame. Išvažiuodami į kelius turėtume labiau padėti vieni kitiems. Trūksta vairuotojų tarpusavio supratimo.“

A.Chošnau taip pat skundėsi, jog patiria problemų automobilių stovėjimo aikštelėse: „Dažnai matau, kad vairuotojai nepaiso aikštelėse nubraižytų linijų. Tai rodo, kad negalvojame apie kitus. Juk dėl vieno vairuotojo, kuris netvarkingai pastato automobilį ir užima dvi vietas, kitas gali nebeturėti kur pastatyti savo mašinos. Štai Paryžiuje žmonės supranta, kad vietų nėra daug ir reikia automobilį pastatyti kuo tvarkingiau, kad ir kitiems liktų vietos. Turime pagalvoti ne tik apie save, bet ir apie kitus.“

Ar A.Chošnau tenka susidurti su kelių policija? „Kaip ir visiems. Pareigūnus puikiai suprantu, laikau juos savo draugais. Jeigu kas nors atsitinka ir mane sustabdo pažeidusį taisykles, moku baudą“, – žurnalui atvirai yra sakęs A.Chošnau. 

VIDEO: Kelių erelis Alanas Chošnau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius