Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotopolicija. Už netvarkingai pastatytą automobilį Estijos policininkams skirta bauda

Šią savaitę vieno Estijos miesto savivaldybės firma, atsakinga už automobilių statymą, už netinkami pastatytą transporto priemonę skyrė 480 kronų baudą policijos pareigūnams.
Estijos policija
Estijos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Fotopolicija Estija

Kaip praneša Estijos naujienų portalas postimees.ee, maždaug 105 litų bauda skirta Jehvio miesto pareigūnams.

Jehvio miesto policijos prefektūros Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos vyr. komisaras Jevgenijus Fedorenko vėliau tvirtino, kad su kolega prie miesto turgaus atvykęs, nes turėjo skubiai vykdyti tarnybinę užduotį.

„Tuo metu mes tiesiog nepagalvojome apie čia galiojančią automobilių statymo tvarką", – teisinosi komisaras.

Po kelių minučių policininkai pastebėjo, kad aplink jų automobilį, dažytą specialiomis spalvomis, vaikščioja kontrolierės. Pareigūnai grįžo prie savo mašinos.

„Mes toms tetulytėms pasakėme, esame policininkai, vykdome tarnybinę užduotį, net tarnybinius pažymėjimus parodėme. Tačiau jos atsakė, kad joms visiškai tas pats, kas mes. Jos sakė, kad tiesiog dirba savo darbą", – pasakojo J.Fedorenko.

Vyr. komisaras tvirtina, kad kontrolierės nufotografavo jų automobilį, tačiau tai padarė, kai pareigūnai jau buvo grįžę prie savo mašinos.

„Prašėme, kad nepildytų protokolo, tačiau viskas buvo beprasmiška", – žiniasklaidai guodėsi pareigūnas. Ir pridūrė, kad policija privalo turėti galimybę netrukdomai vykdyti savo funkcijas. Esą dėl šio incidento nukentėjo ir ekonominės policijos darbo kokybė.

Bendrovės Uhisteenused, kurios darbuotojos policininkams išrašė baudą, tarybos narys Alaras Vaziemiagis tvirtina, kad dėl galimybės panaikinti policininkams skirtą baudą turi nuspręsti savivaldybė.

Jehvio miesto valdininkas Paulas Liekas, atsakingas už teisėtvarką mieste, patvirtino, kad policijos prefektūra jau apskundė sprendimą skirti baudą pareigūnams. Kuo baigsis šis ginčas, kol kas niekas negali pasakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius