Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitosios pagalbos krovinio taksi paslaugos klesti (nuotraukos)

15min.lt skaitytojas prie „Senukų“ vėl užfiksavo greitosios automobilį su švyturėliais, kurį Elektrėnų medikai yra pavertę krovininiu taksi.
Krovininiam taksi su švyturėliais užsakymų netrūksta.
Krovininiam taksi su švyturėliais užsakymų netrūksta. / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Elektrėnų gyventojus toliau stebina ir piktina greitosios su švyturėliais automobilis, kuriuo miestelyje vežiojamos statybinės medžiagos.

Šis išskirtinis Volkswagen Transporter (v/n AHU 817) vėl pastebėtas Draugystės gatvėje, prie „Senukų“ parduotuvės sandėlio, kur atvežamos ir išduodamos prekės.

Kai lygiai toje pačioje vietoje šis Volkswagen buvo užfiksuotas pernai lapkričio 14 dieną, naujienų portalo žurnalistai atliko išsamų tyrimą dėl greitosios su švyturėliais naudojimo ūkio reikalams. Buvo aiškinama, kad jokio kriminalo čia nėra.

Ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojo medicinos reikalams Edmundo Niparavičiaus 15min.lt tada teiravosi: gal greitosios pagalbos autobusiuką savo reikmėms iš medikų galėtų išsinuomoti kiekvienas pageidaujantis elektrėniškis? „Čia tik įstaigos darbuotojams! Mes tokių transporto nuomos paslaugų neteikiame!“ – kad sukurta privilegija ligoninės personalui, buvo pripažinęs E.Niparavičius.

Jis pasakojo, jog kai įstaigos darbuotojams prireikia atsivežti, pavyzdžiui, skalbyklę, jie sumoka ir pasinaudoja šiuo transportu. Tokia galimybė numatyta specialiu ligoninės vyriausiosios gydytojos įsakymu: „Pagal mūsų ligoninės tvarką numatyta, kad šis automobilis gali būti išnuomotas ligoninės darbuotojams asmeniniams daiktams pervežti Elektrėnų miesto ribose.“

Iš nuomos šiek tiek prisiduria

E.Niparavičius pasakojo, kad ligoninė teikia nemažai įvairių mokamų paslaugų, o už transporto nuomą gaunami litai įkrinta į bendrą katilą ir naudojami įstaigos reikmėms. „Ir laboratorija mūsų dalį paslaugų teikia mokamai, ir nedrausti pacientai susimoka. Mes tūkstančiais gauname lėšų grynaisiais, ne iš ligonių kasų. O tie keli litai mums yra smulkmė, bet jie irgi patenka į tą atskirą sąskaitą, kur renkami pinigai už mokamas paslaugas“, – atviravo pavaduotojas.

15min.lt skaitytojo nuotr./Krovininiu taksi paverstas specialiosios paskirties automobilis su avyturėliais ir užraau Ambulance.
15min.lt skaitytojo nuotr./Krovininiu taksi paverstas specialiosios paskirties automobilis su švyturėliais ir užrašu „Ambulance“.

Elektrėnų ligoninei priklausantis automobilis iki 2007 metų buvo naudojamas ligoniams vežti. 2007 ir 2008 metais įsigijus du naujus specialiosios paskirties automobilius, aprūpintus medicinos įranga, minimas automobilis naudojamas ūkio paskirties veiklai (prekėms atsivežti ir t. t.). Nuo 2007 metų šis automobilis, anot įstaigos administracijos, ligoniams vežioti nebenaudojimas.

Patys kenčia, bet neperdažo

E.Niparavičius iš esmės sutiko, kad krovininė mašina neturėtų atrodyti kaip greitoji, tačiau medikas turėjo savų priekaištų gyventojams, kurie esą neskiria Greitosios pagalbos stočiai ir ligoninei priklausančio transporto. „Skambina, skundžiasi, kad greitoji neatvažiavo, o paskui jie matė, kad ji važinėja kažkur ir vežioja daiktus į namus“, – apie girdėtus elektrėniškių priekaištus pasakojo pavaduotojas ir siūlė suprasti, kad ligoninės greitosios į skubius iškvietimus nevažinėja.

Jei ūkinės mašinos medikai nesugebėjo perdažyti 2007-aisiais, kai krize net nekvepėjo, apie tokią investiciją šįmet neverta net kalbėti.

„Dabar, kad nuimtum visą atributiką, čia yra didžiulė procedūra! Šitomis spalvomis dažytos mašinos „Regitra“ neregistruoja kaip paprastos. Reikėtų perdažyti mašiną, perregistruoti jos paskirtį ir visa kita. O po metų mes tą mašiną jau nurašysime. Mums prieš nurašant perdažyti neapsimoka, juk skaičiuojame kiekvieną litą!“ – yra aiškinęs pavaduotojas E.Niparavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius