-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 08 /14:12

„Mercedes Benz“ lenkimas sudomino policiją: aiškėja daugiau aplinkybių, sužeistas žmogus

15min ketvirtadienį publikavo skaitytojo atsiųstą filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas incidentas kelyje Vilnius-Kaunas, apytikriai 40 km nuo laikinosios sostinės, ties posūkiu į Kruonį. Incidentas įvyko ketvirtadienį apie 16.40 val.
Užfiksuota dramatiška akimirka
Užfiksuota dramatiška akimirka / Kadras iš filmuotos medžiagos

Filmuotoje medžiagoje matosi, kad sunkvežimio vairuotojas, pamatęs greitėjimo juosta nuo Kruonio/Antakalnio kelio važiuojantį baltą autobusiuką, persirikuoja į antrąją juostą. Staiga jį per siaurą tarpą iš kairės pusės aplenkia „Mercedes Benz“, kurio vairuotojas tik per plauką išvengia avarijos.

Vėliau „Mercedes Benz“ vairuotojas blokuoja kelią, norėdamas išsakyti savo nuomonę apie situaciją vilkiko vairuotojui.

VIDEO: Nufilmuota: beprotiškas „Mercedes“ lenkimas ir konfliktas su vilkiko vairuotoju

Kaip 15min informavo Marija Kazanovič – Lietuvos policijos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė – dėl paskelbto atvejo Lietuvos kelių policijos tarnyba pradėjo administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną.

„LR ATPK 124(2) str. numatyta atsakomybė už pavojingą ir chuliganišką vairavimą, vairuotojui gresia administracinė atsakomybė: piniginė 115-1013 eurų bauda, su teisės vairuoti atėmimu iki 2 metų“, – rašoma policijos pranešime.

PAPILDYTA: aiškėja įvykio detalės, įvyko avarija

Kaip penktadienio popietę redakciją informavo M.Kazanovič, padėjusi išsiaiškinti daugiau įvykio aplinkybių, Kaišiadorių raj. policijos komisariate pradėtas ne tik administracinis, bet ir ikiteisminis tyrimas, nes buvo sužeistas žmogus.

Vaizdo įraše matoma tik pradinė incidento fazė: autobusiukas rikiuojasi, vilkikas taip pat persirikiuoja į kairę, o „Mercedes“ rizikingai lenkia. Tuomet blokuoja kelią, taip sustabdydamas vilkiką antroje eismo juostoje.

Kai įrašas nutrūksta, į vilkiko galą atsitrenkia automobilis „VW Passat“, jo vairuotojas patiria rimtų sužeidimų ir išgabenamas į ligoninę.

Pasak M.Kazanovič, tyrėjams reikės įvertinti visų keturių vairuotojų veiksmus, kaltuosius išaiškins tik tyrimas, kuris gali užtrukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius