Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slėpdami savo automobilius nuo šalčio, vairuotojai kitiems pridaro rūpesčių

Oro temperatūrai nukritus iki -20 C, vis daugiau vairuotojų ima gudrauti ir savo automobilius palieka prekybos centrų aikštelėje.Taip jie išvengia kelių problemų: nereikia valyti sniego (jis nutirpsta), gremžti apledėjusių langų ir nekyla sunkumų užvesti variklį.
"VW Passat", paliktas prekybos centro „Panorama“ aikštelėje
Taksi automobilis užteršė „Panoramos“ prekybos centro aikštelę / Skaitytojų nuotr.

Ne vienas skaitytojas skambino redakcijai, kad po Kalėdų, kai pirkimo bumas pasibaigęs, rasti laisvų vietų prekybos centruose labai sunku – tenka ilgai ratus sukti.

Automobiliai paliekami ilgam

Naujausias pavyzdys – prekybos ir pramogų centras „Panorama“, kurio automobilių aikštelė – viena patogiausių. Todėl, kaip rašo skaitytoja Rasa, čia netrūksta „gudročių“, paliekančių automobilius net ne vienai dienai. Rasos nuotraukose – kone ekologine nelaime tapęs reiškinys – paskui save tokie automobilius „numetantys“ vairuotojai palieka purvo ir netgi tepalo dėmes.

„Panoramos“ aukšte -2 skaitytoja Rasa nufotografavo rezervuotoje vietoje paliktą VIP taksi automobilį „VW Passsat“. Jis čia jau stovi kelias dienas, kažkas net valytuvus pakėlė, perspėdamas vairuotoją, kad jis pažeidžia tvarką. Galiausiai trečiadienį iš „VIP taksi“ ištekėjo skystis, primenantis tepalą.  Beje, pakelti ir kito netoliese stovinčio automobilio BMW valytuvai, jo registracijos numeris neatitinka nurodyto stovėjimo vietoje. 

Tokiu būdu piktnaudžiaujantis prekybos centro administracijos gerumu taksistas užėmė iškart dvi vietas.

Valytojai dėl viso pikto aptvėrė teritoriją. Tokiu būdu piktnaudžiaujantis prekybos centro administracijos gerumu taksistas užėmė iškart dvi vietas.

Su paliekančiais automobilius nekovoja

„Panoramos“ administracija šį įvykį komentuoja nuosaikiai. Pagal taisykles stovėjimo aikštelė iki 24 val. turi ištuštėti, palikti automobilių nakčiai čia negalima.

Tačiau už tokį taisyklių nesilaikymą niekas nebaudžia.

Pasak UAB „Panorama“ technikos vadovo Manto Rimėno, kovoti su tokiais pažeidėjais – kaip su vėjo malūnais. Savivaldybė tam neturi pajėgų, o policija neturi už ką bausti – juk vairuotojas nepažeidžia  konkretaus KET punkto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius