Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min tyrimas: kaip vairuoja vilniečiai judrioje sankryžoje?

Eismą Vilniaus gatvėse žmonės neretai sieja su spūstimis, greitį viršijančiais ir kelių taisykles nevengiančiais pažeisti vairuotojais. Kaip yra iš tikrųjų? 15min nutarė išsiaiškinti: ketvirtadienį piko metu, 17-18 val., filmavome vieną judriausių Vilniaus sankryžų ir vaizdą transliavome tiesiogiai.

Stebėjimui pasirinkta sankryža, kurioje ne tik gausu eismą nurodančių ženklų, bet ir automobilių srautas didelis. Filmuota sankryža – Kalvarijų, Šeimyniškių ir Konstitucijos pr. Filmavimo kameras pastatėme ant viešbučio „Holiday Inn“.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Paulius Sviklas ir Artūras Pakėnas
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Paulius Sviklas ir Artūras Pakėnas

Eismo dalyvių daromas klaidas padėjo stebėti ir vertinti vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas bei 15min žurnalistas Paulius Sviklas.

Visą valandą taip pat rinkome statistiką: kiek transporto priemonių kirto sankryžą viena kryptimi ir kiek jų darė pažeidimus (sustojo viduryje sankryžos, suko į kairę, kai tai draudžiama, įvažiavo į sankryžą šviečiant geltonam signalui ir t.t.) ar elementarias klaidas, mažinančias eismo pralaidumą: pavyzdžiui, „pramiegojo“ žalią šviesoforo signalą.

Preliminari statistika

Per valandą sankryžą kirto apie 600 automobilių (viena kryptimi nuo Žaliojo tilto į Baltupius). 38 suko į kairę, nors tai draudžiama. Apie 30 važiavo degant geltonai šviesai. 37 persirikiavo sankryžoje.

Šio 15min eksperimento rezultatus apibendrinsime atskiroje publikacijoje jau šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius