-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 tūkst. km kelionė: 3. Civilizuotoji vidurio Rusija

„Autobild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius ir TV laidos „Ne vienas kelyje“ operatorius Aidas Bubinas liepos 1-ąją pradėjo rekordinę kelionę: jie planuoja įveikti 23 tūkst. km atstumą iš Murmansko į Magadaną Rusijoje, o po to grįžti atgal į Murmanską. Jie keliauja visiškai vieni su skirtingomis transporto priemonėmis: V.Milius vairuoja „Honda CR-V“ visureigį, o A.Bubinas – „Honda Crosstourer“ motociklą.
Kelionės Vilnius-Murmanskas akimirkos
Kelionės Vilnius–Murmanskas akimirkos / Aido Bubino nuotr.

„Diena nebuvo lengva. Daug kelio remontų. Pats kelias nėra blogas, tačiau jeigu pataikai į remontuojamą ruožą, 20 km velkiesi 5 km/val. greičiu. O daugiau viskas gerai – automobilis negenda, oras superinis, 25 laipsniai, šviečia saulė“, – apie trečią kelionės dieną pasakojo „Honda CR-V“ vairuotojas Vitoldas Milius.

Jis pasakojo per dieną vidutiniškai nuvažiuojantis 1500 km, tad jau penktadienio vakare galbūt pasieks Baikalo ežerą. 

„Net nežinau, kiek dabar valandų. Mano laikrodis rodo, kad čia 14 valanda, bet gali būti ir 15, ir 16 valanda. Stengiuosi daugiau mažiau pagal lietuvišką laiką gyventi“, – tai, kad laikas neturi didelės reikšmės, įrodo V.Milius.

Vidutinės „Honda CR-V“ dyzelino sąnaudos per kelionę – 6,1 l/100 km. Vidutinio greičio V.Milius sakė neskaičiuojantis: „Jeigu kelias leidžia važiuoti, tai gali judėti apie 120 km/val. greičiu. Kelyje, kuriame važiuoju dabar (Išimas–Irkutskas), nėra daug eismo. Tačiau kai atvažiuoji į miestelį, ten trijose sankryžose gali praleisti valandą. Vidutinį greitį čia sunku skaičiuoti.“

Jeigu atvažiuoji po dvyliktos, kaina daugumoje motelių yra dvigubai mažesnė. Taip už šimtą litų gali gauti liuksą

„Autobild Lietuva“ redaktorius atskleidė, kad nesistengia važiuoti iki kol degalai išseks – dyzelino lygiui sumažėjus iki pusės bako, jis jau pradeda ieškoti degalinės. Automobilio vairuotojas neslėpė nustebęs, kad vidurio Rusijoje – daug kokybiškų degalinių, primenančių Lietuvoje esančias „Statoil“.

„Stebina, kad net pardavėjos gerosiose degalinėse yra išmokytos tų pačių triukų kaip ir Lietuvoje – siūlo kavą, pyragaičius ir kitus dalykus. Tačiau tik pataikyk į prastesnę degalinę ir ten viskas priešingai. Gerumo nėra“, – juokėsi V.Milius.

Aido Bubino nuotr./Įspėjamasis ženklas Rusijoje
Aido Bubino nuotr./Įspėjamasis ženklas Rusijoje

Jis pasakojo, kad vakarinė ir vidurio Rusijos dalys, iki kol privažiuos Irkutsko miestą, yra daugiau mažiau civilizuotos ir čia netrūksta pakelės motelių, tad miegoti jis paprastai stoja jau po vidurnakčio vietos laiku. Nors kartais ir pasitaiko labai apleistų kelio ruožų, trunkančių ne vieną dešimtį kilometrų.

Patyręs keliautojas atskleidė ir vieną gudrybę – kaip pernakvoti pigiau.

„Jeigu atvažiuoji po dvyliktos, kaina daugumoje motelių yra dvigubai mažesnė. Taip už šimtą litų gali gauti liuksą. Aišku, tas liuksas yra pagal jų supratimą, bet viskas ten tvarkinga“, – atskleidė beveik ketvirtadalį kelionės įveikęs vairuotojas.

V.Milius papasakojo pagrindinę tokių kelionių taisyklę – važiuoti kartu su eismo srautu. „Jeigu leistinas greitis 30 km/val., tačiau vietiniai važiuoja greičiau, verta judėti kartu su jais – laikydamasis apribojimų tu visiems trukdysi. Lygiai taip pat geriau nelėkti ten, kur kiti neskuba – tam turbūt yra priežastis“, – sakė jis.

Žemiau esančiame žemėlapyje galite matyti, kur yra keliautojai. Paspaudę ant mėlynos ikonos, pamatysite, ar tai motociklas, ar automobilis.

GPS stebėjimą vykdo „Altas IT“ sistema.

KONKURSAS

Taip pat skelbiame konkursą – atspėkite, per kiek laiko ekipažai įveiks kelią Murmanskas–Magadanas (motociklas ir automobilis). Spėjimus rašykite komentaruose, nurodydami ir savo el. paštą. Laikas – iki pirmas ekipažas pasieks Baikalo ežerą (Irkutsko miestą).

Šešiems tiksliausiai spėjusiems laiką (trims geriausiai spėjusiems motociklo kelionės trukmę ir trims – automobilio) padovanosime automobilių priežiūros „Quixx“ prizų komplektą: du automobilių žibintų restauravimo rinkinius, du įbrėžimų valiklius ir universalų polirolį.

„Quixx“
„Quixx“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius