Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 tūkst. km kelionė: 7. Kova su dulkėmis ir kelio remontas, kokio Lietuvoje nepamatysite

„Autobild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius ir TV laidos „Ne vienas kelyje“ operatorius Aidas Bubinas liepos 1-ąją pradėjo rekordinę kelionę: jie planuoja įveikti 23 tūkst. km atstumą iš Murmansko į Magadaną Rusijoje, o po to grįžti atgal į Murmanską. Jie keliauja visiškai vieni su skirtingomis transporto priemonėmis: V.Milius vairuoja „Honda CR-V“ visureigį, o A.Bubinas – „Honda Crosstourer“ motociklą.
Kelionės akimirka
Kelionės akimirka / Aido Bubino nuotr.

„Iki Chabarovsko miesto kelias buvo gana neblogas. Dabar važiuoju nuo Chabarovsko link Vladivostoko. Prasidėjo kelio remonto darbai, žvyrkelis. Čia normaliomis sąlygomis automobiliu būtų galima važiuoti apie 100km/h greičiu, tačiau su motociklu žvyrkelyje kiek sunkiau. Ypač su dabartine mano sveikatos būkle. Taip pat viską apsunkina tai, kad šiuo metu nėra vėjo, o sunkiasvorio transporto važiuoja labai daug. Visos dulkės tvyro ore ir matomumas siekia gal kokius penkis metrus“, – pasakojo Aidas Bubinas.

Visos dulkės tvyro ore ir matomumas siekia gal kokius penkis metrus

Aidas Bubinas pasakoja, kad tokiu keliu įveikęs apie 15 kilometrų pastebėjo, kad nuo dulkių jo apranga iš juodos tapo rusva.

Kelio remonto darbai Rusijoje neprilygsta analogiškiems darbams Lietuvoje. Čia remontuojamos atkarpos kartais siekia apie 50 kilometrų, tad tenka apsišarvuoti kantrybe.

„Važiuodamas aptikau šaltinį, iš kurio teka vanduo. Atrodo būtų galima pasisemti vandens, bet tas šaltinis yra viduryje važiuojamosios dalies. Viduryje kelio. Ir tai tikrai ne koks trūkęs vamzdis, nes čia vamzdžių nėra. Artimiausias kaimelis čia nutolęs per kokius 70 kilometrų. Tiesiog šaltinis kelio viduryje“, – apie Rusijos kelių subtilybes telefonu pasakojo Aidas Bubinas.

Aido Bubino nuotr./Kelionės akimirka
Aido Bubino nuotr./Kelionės akimirka

Antradienį Aidas Bubinas įveikė 1000 kilometrų ir išlaikė stabilų tempą. Šioje ekspedicijoje per dieną keliautojui daugiausiai teko įveikti 1800 kilometrų. Tą motociklininkas padarė kelionės pradžioje. Keliautojas tikina, kad šiandien dar bandys įveikti apie šimtą kilometrų.

„Sveikatos būklė – pakenčiama. Nei blogiau, nei geriau. Iki Vladivostoko bus likę maždaug 550 kilometrų. Kai pasieksiu Vladivostoką – spręsiu ką daryti, bet veikiausiai suksiuosi ir važiuosiu atgal į Murmanską. Žinoma, aplankysiu pažįstamus, su kuriais susipažinau pernykštės kelionės metu. Norėčiau juos trumpai pamatyti, pasisveikinti, susėsti prie puodelio kavos. Kol visus draugus aplankysiu, tuo pačiu ir pailsėsiu“, – sakė Aidas Bubinas.

Aido Bubino nuotr./Kelionės akimirka
Aido Bubino nuotr./Kelionės akimirka

Su Vitoldu Miliumi, keliaujančiu „Honda CR-V“ automobiliu, telefonu susisiekti nepavyksta. Jis, anot Aido Bubino, šiuo metu važiuoja praktiškai negyvenamomis vietovėmis kur nėra ryšio.

Žemiau esančiame žemėlapyje galite matyti, kur yra keliautojai. Paspaudę ant mėlynos ikonos, pamatysite, ar tai motociklas, ar automobilis.

GPS stebėjimą vykdo „Altas IT“ sistema.

KONKURSAS

Skelbiame konkursą – atspėkite, per kiek laiko automobilis įveiks kelią Murmanskas–Magadanas-Murmanskas ir per kiek laiko motociklas nuvažiuos Murmanskas-Vladivostokas-Murmanskas. Spėjimus rašykite komentaruose, nurodydami ir savo el. paštą. Laikas – iki pirmas ekipažas, važiuodamas atgal, pasieks Irkutsko miestą prie Baikalo ežero.

Šešiems tiksliausiai spėjusiems laiką (trims geriausiai spėjusiems motociklo kelionės trukmę ir trims – automobilio) padovanosime automobilių priežiūros „Quixx“ prizų komplektą: du automobilių žibintų restauravimo rinkinius, du įbrėžimų valiklius ir universalų polirolį.

„Quixx“
„Quixx“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius