Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 tūkst. km kelionė Rusijoje: 17. Du tūkstančiai kilometrų atrodo ranka pasiekiami

„Autobild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius ir TV laidos „Ne vienas kelyje“ operatorius Aidas Bubinas liepos 1-ąją pradėjo rekordinę kelionę: jie planuoja įveikti 23 tūkst. km atstumą iš Murmansko į Magadaną Rusijoje, o po to grįžti atgal į Murmanską. Jie keliauja visiškai vieni su skirtingomis transporto priemonėmis: V.Milius vairuoja „Honda CR-V“ visureigį, o A.Bubinas – „Honda Crosstourer“ motociklą.
Kelionės akimirka
Kelionės akimirka / Vitoldo Miliaus nuotr.

Vitoldui Miliui iki kelionės tikslo – grįžimo į Murmanską – liko vos 2 tūkst. km. „Vos“ skamba kiek ironiškai, tačiau jis per pastarąsias dvi savaites įveikė 22 tūkst. km nuo Murmansko iki Magadano ir atgal.

Tuo tarpu motociklininkas Aidas Bubinas kelionę baigė jau ketvirtadienį. Jis važiavo pakoreguotu nuo pradinio plano maršrutu Murmanskas-Vladivostokas-Murmanskas, kuris yra trumpesnis, o keliai – geresni.

A.Bubinas, išsimiegojęs po 25 valandų ištisinio važiavimo, neslėpė ironijos kalbėdamas apie Rusijos kelius. Čia gali būti 100 kilometrų gera atkarpa ir vėliau 100 km bus tragiški. Vietiniai gyventojai apie kelių būklę suteikia mažai naudos ir dažnai nežino, kas laukia už kelių dešimčių kilometrų.

Vienoje vietoje, netoli Murmansko, A.Bubinas juokavo pagalvojęs, kad pateko į Suomiją. Nedidelėje atkarpoje asfaltas toks kokybiškas, kad ir lietuviai jo galėtų pavydėti. Tačiau likę tūkstančiai kilometrų primena Kauno gatves.

Aido Bubino nuotr./Kelias Rusijoje
Aido Bubino nuotr./Kelias Rusijoje

Žemiau esančiame žemėlapyje galite matyti, kur yra keliautojai. Paspaudę ant mėlynos ikonos, pamatysite, ar tai motociklas, ar automobilis. Motociklininkas A.Bubinas jau grįžta atgal į Lietuvą.

GPS stebėjimą vykdo „Altas IT“ sistema.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius