Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„4x4 gladiatoriai“: visureigių kovos bekelės trasose

Įprastinę ramybę Švenčionių apylinkėse šį savaitgalį pakeis visureigių variklių griausmas – čia susirinkę visureigių ir keturračių bekelės sporto entuziastai iš viso Pabaltijo kovos net dėl trijų varžybų nugalėtojų titulų.
„4x4 Gladiatoriai“
„4x4 Gladiatoriai“ / Organizatorių nuotr.

Spalio 1 – 2 d. vyksiančių „4x4 gladiatoriai“ varžybų metu paaiškės ne tik kas taps pajėgiausiais Lietuvos bekelininkais. Tuo pat metu vyks ir II-asis Šiaurės Europos zonos (NEZ) bekelės čempionato etapas, o kaimyninės Latvijos lenktynininkai, pernai išbandę Švenčionių trasas, liko sužavėti puikaus varžybų organizavimo ir finaliniam savo visureigių bekelės čempionato etapui taip pat pasirinko Lietuvą.

Šeštadienį ryte startavę Švenčionyse daugiau nei 40 Lietuvai, Latvijai, Estijai ir Rusijai atstovaujančių ekipažų per dieną turės įveikti daugiau nei 100 km specialiųjų ruožų – ir visa tai iš pirmo žvilgsnio sunkiai įveikiamuose miškų ir laukų keliukuose, pelkėse ir durpynuose. Į 9 klases pagal visureigių ir keturračių galingumą pasiskirstę lenktynininkai iš viso įveiks virš 200 km ilgio trasą. 

Organizatorių nuotr./„4x4 Gladiatoriai“
Organizatorių nuotr./„4x4 Gladiatoriai“

„Varžybų vinimi taps šiais metais naujoje vietoje rengiamas bekelės žiedas: uždaroje, bemaž 3 km trasoje sportininkams teks įveikti visas įmanomas bekelės sporto kliūtis. Net ir kliūčių pavadinimai – o jos pavadintos tokių pasaulyje žinomų bekelės varžybų kaip „Dakaras“ ar „Ladoga“ vardais – leidžia numanyti kas laukia varžybų dalyvių,“ – pasakojo Gediminas Grigaitis, varžybų organizatorius ir Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) 4x4 komiteto pirmininkas.  „Šiame žiede ratu važiuojančių visureigių ir keturračių laukia įkalnės ir nuokalnės, smėlis, molis, durpės, akmenys, pelkė bei kitos kliūtys, ir visa tai žiūrovai galės pamatyti vienoje vietoje. Švenčionių kraštas pasižymi ne tik gražiu gamtovaizdžiu, bet ir įdomiu reljefu, tinkamu bekelės sportui, tad turime galimybę parengti įdomias ir sudėtingas varžybų trasas.“- pridūrė G.Grigaitis ir pasidžiaugė, kad jau antrus metus iš eilės vyksiančios „4x4 gladiatoriai“ varžybos sulaukia vis didesnio užsienio sportininkų susidomėjimo – šiemet nelietuviškos pavardės sudaro gerokai daugiau nei pusę dalyvių sąrašo.

Varžybų programa

Spalio 1 d., šeštadienis
9.00 – varžybų atidarymas / Laisvės a., Švenčionys
9.15 – iškilmingas startas / Laisvės a., Švenčionys
10.00 – pirmo ruožo startas / Bekelės žiedas prie Matusonių
20.00 – koncertas / Sariai
23.00 – planuojamas paskutiniojo ekipažo finišas / Sariai

Spalio 2 d., sekmadienis
10.00 – nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimai / Sariai

Daugiau informacijos: www.4x4gladiatoriai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius