Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05 /2017 01 06

Alytuje – chaosas dėl slidaus kelio, Santaikos gatvė tapo spąstais

15min skaitytojai praneša, kad magistralinė Alytaus miesto Santaikos gatvė, kylanti į kalną, tapo spąstais daugeliui sunkiasvorių automobilių, kurie visiškai paralyžiavo miesto eismo arteriją.
santaikos-gatve-issukis-furoms
Slidžios Alytaus gatvės

Taip pat apsunkintas įvažiavimas į miestą iš Druskininkų, Vilniaus pusės (per vadinamą Kaniūkų tiltą), toliau Santaikos gatvė išsišakoja, ties vadinamu Simno žiedu į Alytaus aplinkkelį, autobusų stotį, geležinkelio stotį (krovinių terminalą), kelią į Lazdijų pasienio postą su Lenkijos respublika ir Kalvarijos pasienio postą su Lenkijos respublika bei tarptautinį kelią per Marijampolę pro Puskelnių kaimą (juodąją dėmę) į „Via Baltika“.

Taip pat situacija kitose Alytaus gatvėse, kuriose yra įkalnių, yra labai sudėtinga.

Papildyta 00.01 val.: Žurnalistikos studentai: gatvės virtusios čiuožyklomis

„Gatvės virtusios čiuožyklomis. Visur ledas, juodasis ledas“, – redakcijai rašo Žurnalistikos studentai, pridėdami Alytaus gatvių nuotraukas.

Anot jų, magistralinė Alytaus miesto Santaikos gatvė, kylanti į kalną, tapo spąstais daugeliui sunkiasvorių automobilių.

„Apsunkintas įvažiavimas į miestą iš Druskininkų Vilniaus pusės (per vadinamą Kaniūkų tiltą), toliau Santaikos gatvė išsišakoja, ties vadinamu Simno žiedu į Alytaus aplinkkelį, kelią į Lazdijų pasienio postą su Lenkijos respublika ir Kalvarijos pasienio postą su Lenkijos respublika, kur taip pat slidi kelio danga, Lazdijų pasienyje susidarę didžiulės apie 20 km vilkikų eilės, o lengvieji automobiliai nukreipiami į Kalvarijos pasienį“, – laiške rašo studentai.

Savivaldybė: keliai barstomi, bet geriau į gatves nevažiuoti

Alytaus miesto savivaldybė atkreipia vairuotojų dėmesį į sudėtingas eismo sąlygas miesto gatvėse. Kadangi šiomis dienomis oro temperatūra yra žema, druska negali atitirpdyti apledėjusių gatvių (tirpdo iki –9 laipsnių). Gatvės barstomos druskos ir žvyro mišiniu. Jis, patekęs ant automobilių ratų, greitai pašalinamas, todėl gatvės vėl tampa slidžios.

Nors gatves prižiūrinčios įmonės dirba visu pajėgumu ir gatves barsto nuolat, padėtis vis tiek yra sudėtinga, todėl prašome vairuotojų nesant reikalui nesėsti prie vairo, o išvykus – laikytis saugaus greičio ir atstumo bei būti supratingais kitų vairuotojų atžvilgiu.

Spąstai vilkikams

Ledu padengtoje Santaikos gatvėje Alytuje ketvirtadienio popietę išsirikiavo į slidų kalną užvažiuoti negalinčių vilkikų eilė. Policija keliose vietose nukreipia eismą nuo Santaikos gatvės.

Policijos ekipažai stovi keliose vietose Santaikos gatvėje: ties „Norfa“ prekybos centru, Pulko-Ulonų-Santaikos gatvių sankirtoje ir nuo Pulko bei Ulonų gatvės atvažiuojantiems vairuotojams draudžia važiuoti Santaikos gatve.

VIDEO: Santaikos gatvė - iššūkis „fūroms"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius