Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie „kelių erelius“ – su humoru

„Auto Bild Lietuva“ ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba kviečia dalyvauti humoristinių piešinių ir karikatūrų konkurse ,,Pažeidinėti Kelių eismo taisykles – gėda“.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Šiuo konkursu organizatoriai siekia į saugaus eismo prevenciją įtraukti visuomenę. Propaguoti saugų eismą, skatinti dalyvaujančius eisme būti drausmingais, sąmoningais, kultūringais eismo dalyviais, jausti atsakomybę už savo elgesį kelyje, nelikti abejingiems nelaimėms gatvėse ir keliuose. Ugdyti visuomenės pilietiškumą, skatinti nepakantumą kelių eismo taisyklių pažeidėjams.

Konkurso dalyviai kviečiami stebėti, vertinti eisme dalyvaujančiųjų (transporto priemonių vairuotojų, keleivių, pėsčiųjų) elgesį ir, pastebėtus blogo elgesio pavyzdžius, humoristiniais piešiniais, karikatūromis – šaržais, perteikti savo darbuose. Iš konkurso dalyvių laukiame šmaikščių įžvalgų. Tikimės, kad autorių darbuose išreikštos mintys padės linkusiems kelių eismo taisykles pažeidinėti asmenims atpažinti save, privers susimąstyti apie netinkamą elgesį kelyje, galimas neigiamas šio elgesio pasekmes ir paskatins jį keisti. Privers suprasti, kad visuomenė neabejinga, stebi, pašiepia ir kala „kelių erelius“ prie gėdos stulpo.

Konkurso dalyviai – vaikai nuo 12 metų ir suaugusieji. Darbų laukiame ant A4 formato lapo, atlikimo technika neribojama, kaip ir vieno autoriaus pateikiamų darbų skaičius. Kitoje piešinio pusėje būtina užrašyti: autoriaus vardą ir pavardę, amžių, adresą, telefono numerį, el.pašto adresą.

Humoristinių piešinių, karikatūrų – šaržų laukiame iki šių metų spalio 1 dienos adresu: „Auto Bild Lietuva“ Humoristinių piešinių ir karikatūrų konkursui. Oslo g. 7, LT–04123 Vilnius

Konkursui pateiktus darbus vertins organizatorių sudaryta komisija. Pagrindiniai darbų vertinimo kriterijai: l konkurso temos ir konkurso nuostatų laikymasis; l meninis atlikimas, humoristiškumas, satyriškumas, ironiškumas ir išraiškingumas.

Atskirai bus vertinami dviejų amžiaus grupių autorių darbai: vaikų kategorijoje – nuo 12 iki 18 m. ir suaugusiųjų kategorijoje – nuo 18 m. Abiejų kategorijų geriausių darbų autoriai bus apdovanoti konkurso organizatorių ir rėmėjų įsteigtais prizais ir dovanomis. Iškilmingas konkurso nugalėtojų apdovanojimas Vilniaus kelių policijos valdybos patalpose (Mėnulio g. 11) vyks šių metų spalį, tiksli data, vieta ir laikas bus paskelbti „Facebook“, o nugalėtojai bus informuoti asmeniškai.

Daugiausiai balsų surinkusio piešinio autoriui bus įteiktas „Auto Bild Lietuva“ skaitytojų ir interneto svetainės lankytojų simpatijų prizas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius