-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar į KET galima įtraukti punktą laidotuvių procesijoms?

Pirmenybė eisme kol kas suteikiama tik policijos lydimoms laidotuvių procesijoms, tačiau eismo dalyvių supratingumas galėtų eismą palengvinti ir įprastoms laidotuvių procesijoms. Taip mano Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus patarėjas Gintaras Aliksandravičius.
Eismo reguliuotojas
Eismo reguliuotojas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

LRT RADIJO klausytoja Violeta iš Alytaus domisi KET pakeitimo galimybėmis. „Ar būtų galimybė į KET įrašyti punktą, susijusį su laidojimo procedūromis? Labai dažnai iš laidojimo namų važiuoja ištisi kortežai. Išvažiuoti į pagrindinį kelią visiems kartu – neįmanoma, nes vyksta kasdieninis eismas ir mašinos nepraleidžia laidotuvių procesijos. Ar įmanoma į KET įrašyti punktą, kad esant ekstremaliai situacijai, pvz. laidojimo procesijos išvykimui iš laidojimo namų, mašinos leistų visiems išvykti ir važiuoti viena linija?“ – teiraujasi klausytoja.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus patarėjas G.Aliksandravičius tikina suprantantis, kad artimųjų mirtis kiekvienam sukelia skaudžius išgyvenimus ir velionio artimiesiems norisi, kad laidotuvių procesija sklandžiai pasiektų kapines, tačiau laidotuvių procesijos kolonoms išskirtinių sąlygų kelių eismo taisyklės nenumato.

„Aišku, išskyrus valstybines ar žymių žmonių laidotuves, kuomet laidotuvių koloną lydi policijos automobiliai su įjungtais švyturėliais“, – aiškina G.Aliksandravičius.

Jo teigimu, galima pastebėti, kad klostosi tam tikros laidotuvių kortežų tradicijos, kai vairuotojai, kurie dalyvauja laidotuvių procesijoje, automobiliuose įjungia avarines lempas, taip įspėdami apie galima kliūtį, nes paprastai tokia procesija važiuoja daug mažesniu greičiu nei likęs transportas.

„Žinoma, pasitaiko, kad kiti eismo dalyviai įsispraudžia į tą koloną ar trukdo sklandžiai važiuoti kartu, tačiau įtraukti laidotuvių kortežų pirmumo teisę į KET kol kas nėra svarstoma“, – sako pašnekovas.

Pasak G.Aliksandravičiaus, eismo dalyviai turėtų praleisti laidotuvių procesijos dalyvius: „Kiti vairuotojai, kurie nedalyvauja laidotuvių procesijoje, turėtų parodyti šiek tiek mandagumo, juolab kad KET parašyta, jog eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Raginu kitus vairuotojus būti mandagius, nes tai – ir pagarba velioniui, ir užuojautos gedintiems išraiška. Tačiau visoms procesijoms suteikti pirmenybės teisę būtų sudėtinga, ypač didmiesčiuose, kur yra dideli transporto srautai ir tai galėtų sukelti sumaištį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius