Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšalus orui automobilių neužvedė daugiau vairuotojų, tačiau profesionalų pagalbos kreipėsi nedaugelis

Šiandien oro temperatūrai nukritus žemiau 19 laipsnių šalčio, techninės pagalbos kelyje tarnyba „Altas assistance“, teikianti nemokamą pagalbą „PZU Lietuva“ kasko draudimo klientams, sulaukė daugiau iškvietimų dėl neužvedamų variklių. Pagalbos labiausiai prireikė didžiųjų miestų – Kauno ir Vilniaus vairuotojams.
Sniegas Indianapolyje
Asociatyvi nuotr.: sniegu padengta gatvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šį rytą į darbus skubančius vairuotojus sutrikdė neužsivedantys varikliai. Šaltis iškrovė automobilių akumuliatorius ir tai sukėlė daugiausiai problemų didmiesčių vairuotojams, nes dauguma jų automobilius laiko ne garažuose, o namų kiemuose“, – komentuoja „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas.

Pasak G. Matiuko, tikėtina, kad  profesionalus kreipėsi tik nedidelė dalis vairuotojų, mat vis dar populiaru ištikus bėdai ieškoti giminių ar kaimynų pagalbos. Vairuotojai prašo vienas kito pasikrauti savo akumuliatorių nuo kito automobilio akumuliatoriaus ar patempti. „Užšalusio automobilio tempimas kieme gali baigtis eismo įvykiu – šaltą automobilį sunkiau valdyti, sunkiau išlaikyti saugų atstumą nuo kitų transporto priemonių. Registruojame įvykių, kai tempiant automobilius kiemuose apgadinami keli šalia stovintys automobiliai. Rekomenduojame vairuotojams nerizikuoti ir kreiptis pagalbos į specialistus. Mūsų klientai apsidraudę kasko draudimu, tokią pagalbą gauna nemokamai“ , – pabrėžia G. Matiukas.

Specialistai atkreipia dėmesį, jog esant šaltiems orams būtina papildoma automobilio priežiūra, o jį užvedant padeda keletas praktinių gudrybių:

  • Akumuliatorius yra jautriausia šalčiui automobilio dalis, ypač, jei jo eksploatavimo laikas eina į pabaigą. Akumuliatorių reikėtų keisti kas tris metus, o įsigyjant naują prietaisą vertėtų investuoti į aukštesnės kokybės gaminį.
  • Akumuliatorius išeikvos mažiau energijos, jei prieš pasukant degimo raktelį įminsite sankabos pedalą.
  • Šalčių metu nelaikykite automobilio degalų bako pustuščio, nes jame kondensuojasi drėgmė ir gali užšalti degalų padavimo sistema. Taip atsitikus automobilį tenka transportuoti į šildomas patalpas ir geriausiu atveju gaišti laiką laukiant, kol sistema atšils.
  • Svarbu prieš šaltąjį sezoną pasikeisti tepalus, net jei dar ir neatėjęs jų keitimo laikas. Naujuose tepaluose nebus prisikaupę įvairiausių nuosėdų, vandens kondensato, dilimo produktų, todėl ir didesnio šalčio metu jie geriau tarnaus. Jei gamintojas numato galimybę naudoti tam tikro klampumo diapazono tepalus, žiemą rekomenduojama pilti mažiau klampius sintetinius ar pusiau sintetinius tepalus.
  • Jei automobilis neužsiveda, kreipkitės į profesionalią pagalbą kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius