Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilininkų apklausa: ispanams patinka spaudyti garsinį signalą, o švedai daug kalba telefonais

Ispanams patinka spaudyti savo automobilių garsinį signalą, švedai vairuodami daug kalba mobiliaisiais telefonais, o italai dažnai pamiršta prisisegti saugos diržus, rodo automobilininkų apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį.
Telefonu besinaudojantis vairuotojas
Telefonu besinaudojantis vairuotojas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Švedai

Septyniose Vakarų Europos valstybėse – Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Švedijoje – atlikta apklausa patvirtino kai kuriuos stereotipus, pavyzdžiui, kad italai yra blogiausi vairuotojai, bet pateikė ir netikėtumų.

Fondo „Vinci Autoroutes“ užsakymu prancūzų agentūra „Ipsos“ apklausė po daugiau kaip 1 tūkst. vyresnių nei 18 metų žmonių kiekvienoje iš minėtų valstybių, nuo sausio 29-osios iki vasario 10-osios.

Respondentai visose valstybėse atsakingiausiais vieningai išrinko švedus, o antroje ir trečioje vietose šiuo atžvilgiu liko vokiečiai ir britai.

Italai liko paskutinėje vietoje ir net patys save vadino blogiausiais vairuotojais. Bendrai 50 proc. respondentų visose šalyse sakė, kad jie vairuoja nesaugiausiai.

16 proc. sakė, kad tokio vardo nusipelno ispanai, o 14 proc. nurodė prancūzus.

„Europos atsakingo vairavimo barometras“ pademonstravo didelius skirtumus kiekvienoje valstybėje“, sakė Bernadette Moreau iš „Vinci Autoroutes“.

Tyrimas taip pat nuvainikavo klišes dėl to, kad Šiaurės Europos gyventojai vairuoja saugiau nei turintieji „lotynų“ kraujo.

46 proc. švedų vairuotojų sakė, kad vairuodami dažnai kalbasi rankoje laikomais mobiliaisiais telefonais. Tuo tarpu Prancūzijoje ir Ispanijoje taip sakė 24 proc. vairuotojų.

Švedai taip pat labiausiai prieštarauja bet kokiam bendram draudimui vairuotojams kalbėtis mobiliaisiais telefonais – su tuo nesutiko 43 proc. apklaustų švedų. Vairuotojai Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje ir Italijoje sakė, kad pritartų tokiam draudimui.

71 proc. vokiečių ir švedų sakė, kad nesilaiko minimalaus saugaus atstumo, o Ispanijoje taip sakė 50 proc. vairuotojų.

Tačiau 63 proc. ispanų prisipažino, kad laisvai naudojasi garsiniais signalais, šiuo atžvilgiu pralenkdami švedus (33 proc.) ir italus (29 procentai).

Daugiau kaip trečdalis Italijos vairuotojų (35 proc.) pripažino, kad kartais pamiršta prisisegti saugos diržus. Tokių vairuotojų Didžiojoje Britanijoje yra 12 proc., o Prancūzijoje – 10 procentų.

Tuo tarpu vokiečiai ilgiausiai važiuoja greitkeliais nesustodami pailsėti – vidutiniškai po 3 val. 43 minutes. Prancūzai ir ispanai be pertraukos vairuoja vidutiniškai po 2 val. 45 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius