-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių garso sistemos modifikavimas – nuo ko pradėti?

Žmonės kurių netenkina jų automobilio garso sistemos kokybė ir nori turėti geresnę sistemą, turi kelis variantus. Pirmas variantas – nusipirkti garso techniką prekybos centre ir bandyti pačiam susimontuoti. Šis variantas rekomenduotinas tik norint minimaliai pagerinti automobilio kolonėlių skambesį, o prieš tai reikėtų pasitarti su garso aparatūros montuotojais.
Automobilinė garso aparatūra
Automobilinė garso aparatūra / „Sound Service“ nuotr.

Antras variantas – savo automobilį patikėti profesonaliems automobilių garso sistemų montuotojams. Tačiau ir šis variantas turi kelis niuansus. Jei prieš atiduodant automobilį meistrai jūsų nepaklausia, kokį muzikinį stilių, kokiu garsumu klausote ir panašiai, rekomenduojama nuo tokių meistrų bėgti kuo toliau. Montuodami brangius sistemos elementus galite turėti ženkliai prastesnį rezultatą nei tai būtų padaręs profesionalus meistras su ženkliai pigesniais ir paprastesniais elementais. Reikia pasirinkti tokią firmą, kuri jums pasirodys patikima,  ir su kuria rasite bendrą nuomonę.  

Geras garsas automobilyje nepadaromas paprastai, kaip daug kas išsivaizduoja. Svarbiausia – mintyse sudėlioti kaip turi atrodyti galutinis rezultatas.

Visų pirmiausia reikia sugalvoti, kokį biudžetą norite skirti savo būsimai garso sistemai ir tada jį optimaliai išdėlioti. Reikia būtinai atsiminti, kad sistemos kainą sudaro ne tik keičiamų garsiakalbių, stiprintuvų ir grotuvų kainos, bet ir instaliacinės medžiagos, laidai, garso izoliacija ir t.t.

Automobilio garso sistema susideda iš grotuvo, garso stiprintuvo, garsiakalbių ir žemo dažnio garsiakalbio. Visi elementai yra itin svarbūs gerai garso sistemai. Šiuolaikiniuose automobiliuse itin retai keičiami originalūs grotuvai dėl puikaus jų integravimo į salono dizainą. Su tokiais grotuvais galima padaryti labai kokybišką garsą. Galutiniame variante automobilio salono vaizdas gali išlikti visiškai originalus ir nepakitęs, tačiau pats garsas gerokai skirsis nuo prieš tai buvusio.

Kitus sistemos elementus galima rinktis pagal rekomendacijas ar atsiliepimus. Tačiau nereikia pamiršti, kokios muzikos klausotės, nes kiekvienam stiliui atkurti gali būti daromos skirtingos sistemos modifikacijos. Pavyzdžiui, tokie stiliai kaip rokas ar metalas reikalauja, kad automobilio garsiakalbiai garsą atkurtų labai garsiai, su itin dideliu greičiu, raiška bei ataka. Hip-hop muzikoje dominuoja itin žemi ir stiprūs dažniai. Kiekvienas stilius reikalauja savito sprendimo.

Balandžio 27 dieną „Siemens“ arenos aikštelėje vyks tarptautinės automobilių garso varžybos, kuriose galima bus pamatyti geriausias automobilių garso sistemas. Jų vertė – nuo dviejų šimtų iki šimto tūkstančių litų, o garsą jos gali atkurti ne blogiau nei namų HI-FI sistema. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius