Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Caterham“ modelio savininkas dėl per avariją patirtų keleivio traumų kaltina patį automobilių gamintoją

Gerai žinomų lengvų, sportinių, britiškų automobilių gamintojui „Caterham“ iškeltas ieškinys dėl vieno iš jų klientų keleivio patirtų traumų, avarijos metu, Niurburgringe.
„Caterham R500 Superlight“
„Caterham R500 Superlight“ / Gamintojo nuotr.

Shaunas Cumbersas 2009-ųjų balandžio 26-ąją minėtoje trasoje patyrė avariją, vairuodamas „R500 Superlight“ modelį. Vairuotojo teigimu, prastai suprojektuota alyvos žarnelė prakiuro ir sukėlė rimtų pasekmių šalia sėdėjusiam žmogui. Būtent todėl jis iš „Caterham“ nori prisiteisti net 300 tūkst. svarų sterlingų (1,18 mln. lt) sumą.

Vairuotojas sako, jog žarnelė, kuria teka karšta alyva sumontuota šiek tiek žemiau nei pats variklio blokas, todėl po avarijos ji turėjo smarkų kontaktą su žeme, o dėl to – prakiuro ir apliejo šalia sėdėjusį keleivį.

„Šis gamintojas neteisingai sumontavo minėtąją detalę, todėl akivaizdu, jog tai labai pakenkė automobilio saugumui. Negana to, po tokiu klaidingų inžinerinių sprendimų šie modeliai nebuvo atšaukti, todėl problema taip liko ir neišspręsta. Visa tai labai kenkia viduje sėdinčiųjų saugumui“, - teigia Shaunas.

„Caterham“ kategoriškai atsisakė komentuoti šios situacijos. „Viskuo pasirūpins atitinkamos draudimo institucijos bei advokatai“, - teigia gamintojo atstovai.

2009-aisiais koncernas buvo informuotas apie šią avariją, tačiau jiems nebuvo pranešta apie kitas aplinkybes. Kompanija nėra šimtu procentų įsitikinusi, jog viskas vyko būtent taip, kaip rašoma ieškinyje. „Galbūt tai tik eilinis kliento bandymas pasipelnyti?“ – klausia „Caterham“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius