-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degalų kiekio ribojimas įvažiuojančiuose į šalį automobiliuose: taip ar ne?

Prieš kurį laiką Seime nuskambėjusį siūlymą riboti į Lietuvą automobiliuose įvežamą degalų kiekį prisiminė „Žinių radijas“, pakalbinęs tokiais apribojimais suinteresuotus asmenis. Pagrindinė problema – vežėjai degalų bakus pripildo Lenkijoje, kur degalai pigesni, ir pravažiuodami per Lietuvą dyzelino neperka.
Brangūs degalai
Brangūs degalai / BFL nuotr.

Šalies vežėjų interesus ginančios organizacijos „Linava“ vadovybė kategoriškai pasisako prieš tokį ribojimą: anot jos vadovų, tai drastiškai sumažintų per Lietuvą važiuojančių vilkikų kiekį. „Lietuvos degalinių, kuriose vežėjai nesipila degalų, sąskaita nereikia aukoti tranzito“, – teigė „Linavos“ atstovas.

Šiai pozicijai pritarė ir Susisiekimo ministerijos Kelių ir civilinės aviacijos departamento direktorius Gražvydas Jakubauskas. Jo teigimu, degalų ribojimas ne tik nespręstų problemos, o tik sudarytų daugiau keblumų. Toks procesas taip pat užtruktų ir kainuotų papildomų lėšų.

Tuo metu Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius skaičiuoja, kad nekontroliuojant degalų prekybos, šalis patiria didelę finansinę žalą – per metus esą netenkama apie 300 mln. litų.

„Kuras yra vienintelė akcizinė prekė, kurios kontrolės sistema neegzistuoja. Mes turime tabako, alkoholio gaminių griežtą kontrolės sistemą, tačiau degalai, kaip akcizinė prekė, yra visiškai nekontroliuojama“, – sakė L. Vosylius.

Jis anksčiau yra pareiškęs, kad degalų kontrabandos mastą galėtų pažaboti griežtesnė sienų apsauga ir įvežamo kuro ribojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius