Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininkai nenori dieną vilkėti ryškių liemenių: Seimo reikalauja atšaukti įstatymą

Trisdešimt keturios Lietuvos nevyriausybinės organizacijos Seimo Teisės ir teisėtvarkos bei Žmogaus teisių komitetų prašo atšaukti nuo liepos 1 d. įsigaliosiančią Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisą dėl reikalavimų dviračių vairuotojams važiuojant šviesiuoju paros metu dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba ant dviračių kabinti žibintus.
„Velomaratono“ akimirka
„Velomaratono“ akimirka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Dviratis Seimas

Nevyriausybinės organizacijos, dviratininkų klubai ir dviračių mėgėjų komandos siūlo palikti galioti dabartinę tvarką, kai kai dviračio šviesos yra privalomos tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui (mažiau nei 300 m).

„Šią prieštaringą įstatymo pataisą „prastūmė“ vienas žmogus p. Stasys Brundza (nepritariant kitiems eismo saugumo ekspertams ir pilietinėms organizacijoms), o jai prieštarauja didžiulė Lietuvos dviratininkų ir nevyriausybinių organizacijų bendruomenė, į kurios nuomonę, raštus ir prašymus nebuvo atsižvelgta“, – teigia visuomenininkai rašte Seimo nariams.

Todėl, anot jų, ši pataisa vertintina kaip grubus žmogaus teisių pažeidimas dėl nelogiškos ir nepagrįstos įstatyminės prievartos eiliniams piliečiams.

Tuo tarpu prievartinis nurodymas, kaip vilkėti,  anot visuomenininkų, atgrasytų žmones nuo važinėjimosi ekologiška transporto priemone.

Šiuo metu įstatymas nedraudžia dviratininkams savo nuožiūra naudoti žibintų šviesas dieną, jei jie mano esant tai reikalinga. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius