Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eismo spūstys grįžo į Vilnių: vairuotojams rugsėjo 2-ąją kelionės prailgo

Rugsėjo 2-ąją, kaip ir kasmet, Vilniaus gatves užpildo automobiliai. Prasidėję mokslo metai ir pasibaigęs atostogų sezonas kiekvienų metų rudens pradžioje sukelia galvos skausmą visiems vairuotojams, vėluojantiems į susitikimus.
Automobilių spūstis
Automobilių spūstis / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Kelionės Vilnius

Vilniuje 8 valandą ryto eismas buvo sustojęs daugelyje miesto arterijų, o dar 10 val. buvo užsikišusi Ozo g. dalis tarp Geležinio Vilko ir Kalvarijų g., Geležinio Vilko g. nuo sankryžos su Savanorių pr. iki Pakalnės g., nuo Ozo g. iki Žalgirio g., o Laisvės prospekte eismas sustojęs nuo pat Pašilaičių iki Spaudos rūmų. Prie tradicinių spūsčių zonų galima priskirti ir Žirnių bei Liepkalnio g. sankryžą, Antakalnio ir Olandų gatvių žiedinę sankryžą, dalį Ukmergės gatvės.

Kur šiuo metu yra eismo spūstys, galite stebėti „Google Maps“ žemėlapyje, paspaudę čia.

Tose pačiose vietose, tik priešingose eismo juostose, eismo spūstys turėtų susiformuoti ir vakarinio piko metu, 17–18 val. 

Dalis į spūstis pakliuvusių vilniečių kaltina kelininkus, kurie neva būtent rugsėjo pradžioje sugalvojo lopyti duobes. Pasak eismo saugumo specialistų, tai ne visiškai tiesa – kelininkai duobes lopo ir vasarą, tačiau tada dėl mažesnio eismo srauto spūstys nesusidaro.

Vis tik būtent rugsėjo pradžioje ar rugpjūčio pabaigoje prasidėjo Ukmergės, Antakalnio ir Geležinio vilko gatvių atkarpų remontai – čia keičiamos saugumo salelės ar lopomos gatvės.

„Tarsi ir amžina problema, bet ji tikrai nėra neišsprendžiama. Davėme nurodymą, kad pirmas dvi rugsėjo savaites bet kokie remonto darbai vyktų tik išimtiniais atvejais (tokių, deja, vis tiek pasitaikys). O jau kitais metais, kai pasirašinėsime naujas sutartis dėl remonto, ten numatysime taisykles, kad darbai kiek įmanoma mažiau trukdytų miestiečiams“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė sostinės meras Remigijus Šimašius.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius