-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eligijus Masiulis: „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ konkursas keliuose skatina elgtis kultūringiau

Šeštadienį, rugsėjo 24-ąją, pretendentai į konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas“ nugalėtojo laurus susitiks antrojo etapo varžytuvėse Klaipėdoje. Tradicinio, jau dešimtąjį kartą Lietuvos žurnalistų autoklubo surengto konkurso nugalėtojas džiaugsis ne tik kelione ir akreditacija į vieną svarbiausių automobilininkų forumų visame pasaulyje – tarptautinę Ženevos automobilių parodą, vyksiančią 2012-ųjų kovą, – bet ir Lietuvos susisiekimo ministro taure.
Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir ministerijos įsteigta konkurso nugalėtojo taurė
Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir ministerijos įsteigta konkurso nugalėtojo taurė / GAZAS.LT montažas

„Kodėl ministerija palaiko ir skatina geriausio vairuotojo rinkimus ir kuo jai svarbus šis renginys?“ – tokį klausimą konkurso spaudos centras pateikė Susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui.

„Susisiekimo ministerija rūpinasi ne tik keliais, bet ir saugiu eismu. Norime, kad visi eismo dalyviai važinėtų pagal eismo taisykles, kad Lietuvoje įvyktų kuo mažiau skaudžių nelaimių. Tokie populiarūs renginiai, kaip „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ konkursas, tiesiogiai pasitarnauja gerinant eismo saugumą ir skatina žmones vairuoti kultūringai“, – sako E.Masiulis.

Ministras džiaugiasi, jog bendromis pastangomis pastaraisiais metais Lietuvos keliuose pavyko sumažinti  avaringumą, kurį daugelis ilgus metus įsivaizdavo kaip nepajudinamą uolą. Žuvusiųjų keliuose skaičius Lietuvoje pradėjo mažėti nuo 2005 m. Pernai žuvo 300 žmonių. Kadangi avaringumas šiemet ir toliau mažėja, ministras tikisi, kad metų gale galėsime džiaugtis dar geresniais rezultatais.

Avarijų mažėjimą lemia švietėjiškos akcijos, visuomenės informavimo kampanijos, vis labiau griežtinama vairuotojų ir kitų eismo dalyvių kontrolė, kelių eismo taisyklės ir baudos.

„Tokios švietėjiškos akcijos, kaip „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ konkursas, mus taip pat skatina keliuose elgtis kultūringiau. Kuo daugiau žmonių rodys deramą pavyzdį, tuo bus geriau“, – įsitikinęs ministras.

Deja, šalia kiekvieno vairuotojo policininko ar ministro nepasodinsi

Jis apgailestauja, kad keliuose vis dar pasitaiko daug agresyvių vairuotojų, piktybiškai pažeidinėjančių eismo taisykles.

„Deja, šalia kiekvieno vairuotojo policininko ar ministro nepasodinsi. Visuomenė taip pat turėtų aktyviau reaguoti į tokius  pažeidėjus, pranešti apie juos pareigūnams. Bausmių neišvengiamumas ir didelis visuomenės nepakantumas kelių gaideliams – tai du dalykai, kurie padėtų suvaržyti piktybinius pažeidėjus“, – mano E.Masiulis.

Mažinti avaringumą taip pat padeda valstybės investicijos kelių atnaujinimui ir priežiūrai. Kasmet tam skiriamas beveik milijardas litų.

„Vairuotojai kartais pyksta, kad vasarą remontuojame daug kelių. Tačiau remontai vyksta dėl jų pačių saugumo – geriname kelio dangos kokybę, pertvarkome avaringus ruožus. Dėl to keliuose vis daugiau paprastų sankryžų pertvarkomos į saugesnes žiedines“, – aiškino susisiekimo ministras.

Jis palinkėjo „Geriausio vairuotojo konkurso“ dalyviams sėkmės atnaujinant ir gilinant savo žinias, tobulinant vairavimo įgūdžius.

„Linkiu jums visada rodyti gerą pavyzdį kitiems. Tegu keliais važinėja labai geri vairuotojai, nekeliantys grėsmės nei sau, nei kitiems eismo dalyviams. Tik taip apsaugosime savo pačių ir kitų žmonių gyvybes“, – kalbėjo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius