Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija patvirtino Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo projekto finansavimą

Europos Komisija pritarė Lietuvos pateiktam didelės apimties projektui „Transeuropinio tinklo jungtis – Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio III etapas“.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos vyksta laikantis plano
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Patvirtintas per 84 mln. eurų finansavimas leis užtikrinti, kad rangovų darbai bus apmokėti laiku, o vienas svarbiausių šalies kelių infrastruktūros objektų – užbaigtas dar šiemet, praneša Finansų ministerija.

„Projektas svarbus Vilniui ir jo apylinkėms, kur sparčiai gausėja transporto ir dėl to daugėja judėjimo nepatogumų. Šiuo atveju Europos Sąjungos fondų lėšomis sutvarkyta infrastruktūra sumažins gyventojų ne tik laiko, bet ir sveikatos sąnaudas, keliaujant į siekiamą tašką“, – sako finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Tai – vienas pirmųjų ES šalių narių 2014–2020 m. finansavimo periodo didelės apimties projektas, birželio 23 d. pateiktas EK pagal procedūrą, kai projekto paraiškos kokybę vertina nepriklausomi ekspertai.

Įvertinusi nepriklausomų ekspertų išvadas dėl projekto, EK turėjo teisę per tris mėnesius nuo pranešimo apie finansuojamą didelės apimties projektą gavimo dienos nepritarti jo finansavimui, jei matytų esminių trūkumų. Dėl šio Lietuvos projekto EK pastabų nesulaukta.

Bendra Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo projekto darbų vertė daugiau kaip 94 mln. eurų, iš kurių, sulaukus EK pritarimo, daugiau kaip 84 mln. bus skirta iš Sanglaudos fondo.

Įgyvendinant aplinkkelio III etapo darbus, Vilniaus mieste baigiama tiesti 5,38 km ilgio 4–6 eismo juostų jungtis nuo Ozo g. iki Ukmergės g., taip pat baigiama įrengti šešis viadukus. Atidarius aplinkkelį, į jį bus nukreipti transporto srautai iš sostinės Pašilaičių, Justiniškių, Buivydiškių ir Gineitiškių mikrorajonų, visas aplinkkelis pradės veikti kaip tranzitinė trasa, svarbi vietiniam ir tarptautiniam susisiekimui.

Numatoma, kad naudotis visu aplinkkeliu vilniečiai ir miesto svečiai galės jau šių metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius