Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geriausio Lietuvos vairuotojo“ karūnos sieks TV žvaigždė Živilė Vaškytė

Pirmojo atrankinio „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ turo dalyvių laukia šiek tiek sunkesnė užduotis. Konkurso organizatoriai vardinį kvietimą įteikė charizmatiškajai TV laidų vedėjai Živilei Vaškytei. Kadangi azartiška vairuotoja iššūkį priėmė, vyriškajai auditorijos daliai susikaupti tiesoginiam darbui bus gerokai sunkiau...
Živilė Vaškytė
Živilė Vaškytė / Gedimino Žilinsko nuotrauka

Kiek vietos Tavo gyvenime užima automobiliai? Ar tai tik transporto priemonė?

Šiuo metu automobiliai užima tikrai nemenką vietą mano gyvenime. Kiek save prisimenu - visada traukė automobilių sportas, patys automobiliai, vairavimas, todėl mane gerai pažįstantys net nenustebo, kad priėmiau pasiūlymą dirbti laidoje automobilius. Man automobilis nėra tik transporto priemonė. Labai mėgstu vairuoti, tad  atsisakyti to būtų tikrai sunku. Pakako man kartą per atostogas daugiau nei mėnesį nevairuoti, tai atgavusi savo automobilį, jaučiausi kaip seną draugą pamačiusi. Net keista, kad gali pasiilgti negyvo tvarinio ir paties vairavimo.

Kaip Tave galima charaktrerizuoti  kaip vairuotoją? Azartišką? Racionalų? Išsiblaškiusį? Pavyzdingą?

Stengiuosi vairuoti ramiai, protingai, saugiai, ypač, jei ką nors vežu. Be reikalo nerizikuoju kelyje. Žinoma, būna, kai spusteliu akseleratorių smarkiau ar šmurkšteliu, nes skubu,  kartais į posūkius „nemoteriškai“ įvažiuoju, bet avarinių situacijų nesukėlinėju. Azartas apima ralyje, slalome, lenktyniaujant. Tada ir adrenalinas plūsteli. Bet ir ralio trasose ardytis be galvos negali, nes dar daug ko reikia mokytis. Užtenka su lenktynininkais profesionalais pavažiuoti ir supranti, kad dar toli toli iki gebėjimo taip valdyti automobilį. Bet to mokytis man labai smagu. 

Kokių nuotykių esi patyrusi vairuodama?

Didžiausias nuotykis, žinoma, ralis. Ten smagiausia. Bet būna, pralinksmina mane jauni vairuotojai, bandantys išprovokuoti lenktynes gatvėje. Mano automobilis ne tam skirtas, tad net nesiveliu, bet šypseną tai sukelia. Tokios emocijos geriau nei piktinimasis nekultūringu kitų elgesiu gatvėse. Liūdna, kad žmonės nesusimąsto, jog pyktis, kerštavimas ar bandymas parodyti, kad "tu čia prieš mane tai jau nevažiuosi", tik sudaro sąlygas įvykti incidentams. Džiaugiuosi, kad yra šaunių vairuotojų, mandagių, pakančių vienas kitam. Norėtųsi, kad tų "piktybinių" būtų kuo mažiau.

Ar turi ratuotą svajonę?

Oi, tų svajonių tai labai daug... yra tiek gerų, gražių ir greitų automobilių. Šiuo momentu man labai jau simpatiškas „Porsche 911 Carrera“ :) O kol šita svajonė išsipildys, išmoksiu dar geriau valdyti automobilį. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius