Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimai. Žemaitijos ypatumai (nuotraukos)

Paskutine galimybe susigrumti dėl „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ titulo penktadienio popietę pasinaudojo 34 pirminės atrankos barjerą įveikę automobilininkai iš Vakarų pakrantės.
Finalistai
Finalistai / Organizatorių nuotr.

Klaipėdos turas nuo etapų Vilniuje ir Kaune skyrėsi dviem dalykais: uostamiesčio „Regitros“ filiale esanti egzaminų aikštelė yra tik truputį didesnė už vidutinio statistinio komunalinio buto virtuvę, todėl slalomo trasą žymintys du tuzinai kūgelių čia atrodė tarsi klaidus miškas. Net su mažuoju „Toyota iQ“ tilpti „gyvatuke“ nieko nekliudant ar apsisukti simboliniame „garaže“ nejungiant atbulinio bėgio buvo tikrai rimtas iššūkis.

Tačiau neveltui sakoma, kad nėra to blogo, kuris neišeitų į gerą. Savo eilės sėsti prie vairo laukiantys konkurso dalyviai jau po keliolikos minučių susibičiuliavo ir žemaitišku stilium traukė vienas kitą per dantį. Ir iš teoriniame egzamine padarytų klaidų (pavyzdžiui, kai kas „Toyota“ hibridinį automobilį pakrikštijo vardu „Ractis“ ), ir iš dosniai žarstomų „vertingų“ patarimų, kaip derėtų teisingai vairuoti.

Tiesa, tokie juokai irgi turi savo kainą. Konkurso favoritu laikytas lietuviško automobilių sporto  autoritetas Darius Baltramiejūnas prie vairo sėdo tebepasakodamas anekdotą ir paklydo kaip pirmokas. Ši klaida nubloškė patyrusį slalomo ir žiedinių lenktynių meistrą į aštuntąją vietą bendroje įskaitoje bei privertė atsisakyti ambicijų pakovoti dėl pagrindinių prizų finale. 

Geriausiai šįkart sekėsi Edgarui Liepai, Artūrui Vismanui ir Dariui Simučiui. Į „superfinalą“ taip pat pateko Tomas Budrikis, Darius Jonaitis, Paulius Pleskovas ir Tomas Janauskas. Moterų įskaitoje geriausią rezultatą pademonstravo Vilija Baltramiejūnienė.   

Ši kompanija jau sekmadienį Kaune susigrums su pirmuosiuose dviejuose konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas“ atrankiniuose etapuos pasirodžiusiais automobilininkais. Nugalėtojų laukia ne tik Susisiekimo ministro taurė, bet ir kelialapis į 2011-ųjų Ženevos automobilių parodą, „Juta Racing“ klubo rengiami sportinio vairavimo kursai bei žieminių padangų komplektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius