Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į gatves išriedėjo pirmieji elektromobiliai su išskirtiniais numeriais

„Spark“ parko elektromobiliai – 22 „Volkswagen e-up!” – pirmieji Lietuvoje pasipuošė išskirtiniais valstybiniais numeriais, kurie nuo šiandien Lietuvoje suteikiami elektra varomiems automobiliams.
Pirmieji numeriai, skirti elektromobiliams
Pirmieji numeriai, skirti elektromobiliams / Spark nuotr.

Nuo liepos 1-osios įsigaliojus motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių pakeitimams, elektra ar vandeniliniu kuru varomiems lengviesiems ir iki 3,5 tonos sveriantiems krovininiams automobiliams „Regitra” išduoda registracijos numerius su raidėmis „EV” pradžioje.

„Naujasis žymėjimas padės iš bendro transporto srauto išskirti elektromobilius, kurių vairuotojai naudojasi ekologiškoms transporto priemonėms suteikiamomis lengvatomis: nemokamu parkavimu ir leidimu važiuoti „A” juosta”, – sakė Nerijus Dagilis, vadovaujantis dalijimosi elektromobiliais paslaugos „Spark“ tinklą valdančiai „Ride Share”.

Nuo šiol pareigūnai, matydami „A” juosta važiuojantį automobilį su specialiais numeriais, nebegaiš savo ir vairuotojo laiko stabdydami transporto priemonę ir tikrindami, ar ji tikrai varoma elektra.

Mokestis už elektromobilių numerius yra toks pat, kaip ir už įprastus.

Valstybės įmonės „Regitra“ duomenimis, Lietuvoje balandžio 1 d. buvo užregistruoti daugiau nei 220 elektra varomų ekologiškų automobilių.

Pasauliniu mastu transportas lemia 14 proc. šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų ir 51 proc. visų anglies dvideginio emisijų. Daugiau nei 90 proc. pasaulio transporto vis dar yra varomas iš iškastinio kuro išgautais degalais. Tačiau „Bloomberg” prognozuoja, kad iki 2040-ųjų daugiau nei trečdalis pasaulio automobilių bus varomi elektra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius