Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ievos Strazdauskaitės dingimą priminusios gaudynės: „Mano „Audi“ stabdė pareigūnais apsimetę asmenys“

15min redakcijai laišką parašiusi Gintarė tikina, kad vos prieš mėnesį ją galėjo ištikti panašus likimas, kaip šiuo metu intensyviai ieškomos Ievos Strazdauskaitės. Skaitytoja tikina, kad greitkelyje Vilnius–Kaunas ją bandė sustabdyti, kaip ji įtaria, policijos pareigūnais apsimetę vyriškiai.
Kelių policijos reidas Vilniaus gatvėse
Kelių policija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nemalonus įvykis nutiko vasario 3 dieną, apie 21 val., kai Gintarė važiavo maršrutu Vilnius–Telšiai. Japoniškos arba korėjietiškos markės automobilis prie jos vairuojamos transporto priemonės prisikabino likus maždaug 20 kilometrų iki Kauno.

„Maždaug 2014 metų gamybos balta „Toyota“, o gal „KIA“ (nespėjau užfiksuoti automobilio, nes buvau labai sutrikusi ir išsigandusi) ėmė mane persekioti iki Kauno likus gal 20-iai kilometrų. Pirmiausia automobilis mane aplenkė, grįžo į pirmąją juostą ir ėmė staigiai stabdyti.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Policijos automobilis

Nesupratau, kodėl jis taip pasielgė ir tiesiog persirikiavau į antrą juostą ir aplenkiau tą baltą automobilį. Vėliau viskas pasikartojo dar kartą – mane vėl aplenkė, pristabdė, tada aš vėl aplenkiau“, – šiurpą keliančią istoriją tęsia Gintarė.

Vėliau nejuokingas katės ir pelės žaidimas įgavo pagreitį – baltasis automobilis ėmė signalizuoti Gintarei ir vis agresyviau bandė sustabdyti merginos vairuojamą apynaujį „Audi“ automobilį:

„Pastebėjau, kad baltame automobilyje važiuoja du vyriškiai. Tuomet automobilio vairuotojas pradėjo man mirksėti ilgomis šviesomis. Dar labiau sutrikau ir ėmiau važiuoti lėčiau. Baltasis automobilis taip pat atsitraukė ir dar kartą sumirksėjo.

Žibintų spalvos nebuvo įprastos tradiciniam automobiliui – jos buvo melsvų ir raudonų atspalvių, panašios į tokias, kurios naudojamos specialaus transporto. Tačiau supratau, kad tai tikrai nebuvo nežymėtas policijos automobilis – pareigūnai su tokia transporto priemone mane yra stabdę ir žinau, kaip tai atrodo.

Šis „žaidimas“ tęsėsi kol privažiavome Kauną. Pamačiau priekyje važiuojančius vilkikus, pasinaudojusi situacija nėriau tarp jų ir, pažeisdama Kelių eismo taisykles, atitrūkau nuo mane persekiojusio automobilio.

Esu tikra, kad paslaptingi vyriškiai tikrai norėjo sustabdyti mane. Kadangi važiavau viena, viskas galėjo pasibaigti labai liūdnai“, – istoriją baigia skaitytoja Gintarė.

Kaip atskirti tikrus policininkus?

Lietuvos policijos komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis iš karto pabrėžia – tokių automobilių, kurie yra aprašyti istorijoje, policija neturi.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Ramūnas Matonis Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Ramūnas Matonis Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas

„Visų pirma, prie nežymėto policijos automobilio vairo niekada nesėdės neuniformuotas policijos pareigūnas. Automobilyje visada būna du pareigūnai, kurie vilki tarnybines uniformas. Turi matytis antpečiai ir herbas – Vytis.

Kitas dalykas – policija niekada neužkirtinėja kelio ir prieš jūsų akis nestabdys. Pareigūnai nežymėtame automobilyje visą laiką važiuos jums iš paskos. Signalizuos jie irgi ne mirksėdami ilgomis šviesomis, o įjungę specialiuosius šviesos signalus.

Mėlyni ir raudoni švyturėliai nežymėtose policijos transporto priemonėse matomi 360 laipsnių kampu“, – teigia R.Matonis.

Tiesa, pašnekovas pabrėžia, kad jeigu stabdomas automobilis ilgą laiką nestoja, pareigūnai gali prisigretinti lygiagrečiai prie stabdomojo.

15min iliustracija/Kaip suprasti, kad jus stabdo pareigūnai su nežymėtu automobiliu
15min iliustracija/Kaip suprasti, kad jus stabdo pareigūnai su nežymėtu automobiliu

Specialistas taip pat priduria, kad jeigu vairuotojui kyla kokių nors įtarimų, jis visada gali skambinti pagalbos numeriu 112. Operatorė sujungs su policijos pareigūnais, kurie arba patvirtins, kad vairuotojo automobilis yra stabdomas, arba vyks prie jūsų ir jus pasitiks tarnybinis automobilis.

15min / Dainiaus Cuberos ir Juliaus Kalinsko nuotr./Policijos skiriamieji ženklai. Ant dešinės rankos: Dvigubas kryžius ir žodis Lietuva arba rajono herbas su pavadinimu; ant kairės rankos: Vytis su žodžiu Policija
15min / Dainiaus Cuberos ir Juliaus Kalinsko nuotr./Policijos skiriamieji ženklai. Ant dešinės rankos: Dvigubas kryžius ir žodis Lietuva arba rajono herbas su pavadinimu; ant kairės rankos: Vytis su žodžiu Policija

Pareigūnas teigia, kad Gintarės aprašomoje situacijoje tikrai galėjo pasitaikyti piktavaliai, pareigūnais apsimetinėjantys nusikaltėliai:

„Panašių atvejų yra tikrai buvę, ir ne vienas. Tikrai tikiu, kad Gintarę galėjo stabdyti ne policijos pareigūnai, o apsimetėliai“, – tikina pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius