Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš JAV atplukdytas daužtas „Volvo S80“ – jau sutvarkytas ir parduodamas

99 procentai iš JAV atplukdytų ir Lietuvoje parduodamų automobilių yra buvę daužti – tą patvirtintų bet kuris naudotų transporto priemonių prekyba užsiimantis verslininkas. Parduodamo automobilio skelbime tokia informacija dažnai nuslepiama ir pardavėjas net paklausus įnirtingai teigia, kad automobilis niekada nebuvo daužtas ar vos įlenktas. Tačiau pasitaiko ir atvirkštinių variantų.
Dažtas „Volvo S80“ (kairėje) ir sutvarkytas
Daužtas „Volvo S80“ (kairėje) ir sutvarkytas / GAZAS.LT montažas

GAZAS.LT skaitytojas parodė šio „Volvo S80“ skelbimo nuorodą. Automobilis vertas dėmesio – nuotraukose jo būklė puiki, nedidelė rida (80 tūkst. km), o kaina – konkurencinga. 39700 Lt – tokios būklės ir komplektacijos parduodami „Volvo S80“ paprastai kainuoja bent keliais tūkstančiais litų daugiau.

Tas pats skaitytojas atsiuntė ir kitą nuorodą – to paties „Volvo S80“, 2012-aisiais parduoto JAV „Copart“ aukcione. Čia automobilis „gavęs“ smūgį į priekinę dalį, sulankstytos kelios jo dalys, o vairuotojo oro pagalvė avarijos metu suveikė.

Skelbime Autoplius.lt portale nurodomas automobilio kėbulo identifikacinis numeris (VIN kodas), tad nėra sunku sužinoti visą jo istoriją. Patikrinus „Transeksta“ puslapyje, automobilis turėjo problemų pirmosios techninės apžiūros metu – nustatyti netikslumai priekinių artimųjų šviesų bei rūko žibintų spindulyje, o pakartotinės techninės apžiūros metu po trijų dienų šie trūkumai jau buvo ištaisyti.

Anot pardavėjo, šios problemos iškilo tik dėl tuomet nesureguliuotų žibintų – priekinis dešinys žibintas yra europinis, o kairys amerikietiškas, tačiau jo šviesos spindulys atitinka Europoje galiojančias normas.

Pardavėjas neslėpė avarijos

Paskambinus „Volvo S80“ parduodančiam žmogui ir prisistačius potencialiu automobilio pirkėju, pardavėjas neslėpė mašinos istorijos. Paklausus, ar „Volvo“ buvo daužtas JAV, pardavėjas tai patvirtino ir papasakojo, kurias dalis automobiliui pakeitė: buferį, dešinį sparną, kapotą, priekinį dešinį žibintą. Taip pat buvo įstatyta ir oro pagalvė bei naujas vairuotojo saugos diržas – avarijos atveju šie dažnai tampa nebenaudojami.

„Daužtą automobilį galima apžiūrėti „Copart“ aukciono tinklalapyje, ten dar yra  jo nuotraukos“, – sakė Kęstučiu prisistatęs pardavėjas.

Jis tikino, kad automobilį iš JAV gabeno savo reikmėms ir remontavo tam, kad galėtų pats juo važinėti, tad „Volvo“ sutvarkytas be priekaištų. Neva esminiai kėbulo konstrukcijos elementai, vadinamieji „lonžeronai“, nebuvo sulinkę ar lūžę, tad automobiliui tereikėjo kosmetinio remonto bei naujos oro pagalvės su saugos diržu. Kai „Volvo“ atkeliavo į Lietuvą daužtas, jis netgi važiavo – ratai ir važiuoklės elementai nebuvo pažeisti.

Automobilis taip pat turi serviso istorijos knygutę, kuri, anot pardavėjo, tikra. Joje matosi, kad iki 37 tūkst. mylių ridos „Volvo S80“ buvo prižiūrėtas JAV, o po to – Šiauliuose esančiame servise.

Skelbime apie automobilio istoriją neužsimenama – tai galėtų atbaidyti galimus „Volvo“ pirkėjus. Tačiau pardavėjas teigė nieko neslepiantis ir galintis kiekvienam susidomėjusiam papasakoti visą automobilio istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius