Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmaniųjų programėlių kova dėl Vilniaus vakarinio aplinkkelio: aiškėja lyderis

Vos atidarius Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiąjį etapą, vairuotojai suskubo dalytis prognozėmis: kuri išmanioji programėlė pirmoji jį tiksliai atvaizduos.
Baigiamas tiesti Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapas
Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min žurnalistai, išbandę vakarinio aplinkkelio trečiąją atkarpą iškart po atidarymo, atkreipė dėmesį, kad šia nauja transporto arterija naudojasi ne tiek daug vairuotojų, kiek tikėtasi. Gal čia kaltas šventinis laikotarpis? Vairavimo mokytojas A.Pakėnas tąkart tvirtino, kad srautai nusistovės sausio mėnesį, kai eismo dalyviai gaus apie aplinkkelį daugiau informacijos.

O gal lėmė tai, kad daugeliui miestiečių, ryte skubančių į darbą, sunku susikonfigūruoti tiksliausią maršrutą, nes šios atkarpos nebuvo išmaniuose žemėlapiuose – telefonuose ir GPS navigacijose.

Skaitytojai pastebi, kad, panašiai kaip ir po aplinkkelio II etapo atidarymo, ši atkarpa pirmiausia atsirado maps.lt žemėlapiuose. „Google Maps“ naujosios aplinkkelio atkarpos kol kas nerodo. Paprastai ši programėlė duomenis atnaujina per dvi savaites. Taigi galima tikėtis, kad tai įvyks po sausio 3 d.

„Vis galvojau, kuris žemėlapis pirmas nusipieš baigtą aplinkkelį. Paprastai gūglas greičiausias. Dėjau viltį į Maps.me, nes „TomTom“ ir „Here“ delsia metus ar pusantrų, kol ten perkeliama lietuviška struktūra. Net tada, kai jiems iškart pranešu. Ir visai pamiršau apie Maps.lt, kurie, spėju, informaciją įsidėjo atidarymo dieną ir dabar tyliai žvengia iš manęs. Todėl jaučiu pareigą jiems išskirti duoklę. Jų produktas yra superinis ir vis pildomas.

Dar aplinkkelį nusipiešė „Waze“, kurie deklaruoja, kad pateiktą informaciją įkelia per porą dienų“, – rašo savo „Facebook“ paskyroje žurnalistas Linas Butkus.

Maps.lt/Vilniaus vakarinis aplinkkelis maps.lt žemėlapyje
Maps.lt/Vilniaus vakarinis aplinkkelis maps.lt žemėlapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius