-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos rinkoje – radioaktyvūs automobiliai

Po Japonijos tragedijos sutriko viso pasaulio automobilių rinka, tačiau reikalai pamažu taisosi. Tačiau pačią Japoniją trikdo dar viena bėda – naudotų automobilių rinką užplūdo radioaktyvūs automobiliai.
Japonija po žemės drebėjimo ir cunamio
Japonija po žemės drebėjimo ir cunamio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po Japoniją nušlavusio cunamio, kuris užtvindė Fukušimos atominę elektrinę nemaža dalis šios šalies teritorijos buvo užkrėsta radiacija. Tuo pat metu radioaktyvūs tapo ir toje teritorijoje buvę automobiliai. Nurimus aistroms apsukresni japonai pamažu ėmė jais atsikratyti – radiaciją spinduliuojančių automobilių atsirado prekyboje. Japonai perregistruoja tokius automobilius saugioje prefektūroje ir parduoda.

Tuo pat metu nemažai tokių automobilių gali pasklisti ir po platesnį pasaulį – daug naudotų japoniškų automobilių yra eksportuojama į Rusiją. Rytų Sibire kai kuriose srityse daugiau nei pusė automobilių yra su vairu dešinėje, tarp jų net policijos ar greitosios pagalbos automobiliai! Pasirodžius tokiai informacijai laivai su pakrautais naudotais automobiliais iš Japonijos jau grįžta atgal iš Čilės ir Australijos, į kurią buvo eksportuojama taip pat nemažai.

Naujas automobilis, išriedantis pro gamyklos vartus turi skleisti ne daugiau nei 3 mikrosivertus per valandą. Tuo tarpu, anot „Fox News“, viena moteris nusipirko vienatūrį, kuris skleidžia trisdešimt kartų daugiau – net 110 mikrosivertų per valandą.

Kiek tokių automobilių pasklido po pasaulį nėra aišku, tačiau nuo šiol viskas bus kitaip. Japonijos automobilių eksporto asociacijos direktorius Yukata Shioda siekia, kad kiekvienas eksportuojamas naudotas automobilis privalomai būtų tikrinamas ar neskleidžia radiacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius