Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV energetikų prognozė: benzinas liks dominuojančiais degalais 2040-aisiais

JAV energetikos departamento specialistai įsitikinę, kad elektra varomi automobiliai artimiausiais dešimtmečiais liks tik nišiniu produktu, o didžioji dalis šalies automobilių parko 2040-aisiais vis dar turės benzininius variklius.
Degalai
Degalai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Prieš pat žiemos šventes paskelbtoje ataskaitoje rašoma, kad 2040 metais benzinu varomų automobilių kiekis sudarys 78 proc. viso autoparko. Palyginus su šiandien esančiais 82 proc., tai – nedidelis kritimas.

Teigiama, kad tam daugiausia turės didėjantys benzininių variklių ekonomijos rodikliai. Jeigu šiandien vidutinis JAV parduodamas benzininis automobilis vartoja 11,2 l/100 km degalų, tai 2040-aisiais, prognozuojama, šis skaičius sieks vos 6,36 l/100 km. Tai turėtų įtakoti kiekvieno amerikiečio nuvažiuojamą atstumą per metus – prognozuojama, po 27 metų statistinis šalies gyventojas įveiks 30 proc. daugiau kilometrų automobiliu nei šiandien.

JAV taip pat neprognozuoja, kad hibridai taps pagrindiniais rinkos žaidėjais. Šių dalis nuo šiandien užimamų 3 proc. autoparko turėtų kilti iki 5 proc. Padvigubinti užimamą rinkos dalį turėtų dyzelinu varomi automobiliai – nuo dviejų iki keturių procentų.

Labiausiai amerikiečius nudžiuginusi žinia – degalų kaina. Prognozuojama, kad 2040-aisiais ji sieks 3,9 dolerio už galoną. Tai būtų apie 2,61 Lt už vieną litrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius